Celer je prilično zanemareno povrće koje, iako se može pripremiti na bezbroj načina, uglavnom završava u juhi. Ukusan je i sirov i kuhan i pečen, pa ga možete naribati u salatu (celer se jako voli s jabukama), ispeći u pećnici kao prilog pečenjima ili ga kuhanog izmiksati u pire.

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

To je tek dio načina na koje možete pripremiti korijen celera, a mi smo se danas odlučili za fini recept za brze popečke od celera. Recept smo pronašli na portalu www.krenizdravo.hr, gdje osim za popečke, možete pronaći i upute kako ispohati celer i skuhati finu juhu.

Za popečke od celera trebate samo nekoliko sastojaka i vrlo ćete ih brzo pripremiti. Bit će jednako ukusni i hladni, a možete ih poslužiti kao međuobrok ili kao glavno jelo uz rizi-bizi, leću, pire od graška, krumpira ili cvjetače ili salatu.

Sastojci za popečke od celera:

  • 1 korijen celera (oko 700 g očišćenog celera)
  • 3 luka
  • 1 jaje
  • 1 čajna žličica paprike u prahu
  • 1 čajna žličica kumina u prahu
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • 1 1/2 čajna žličica soli
  • papar po želji
  • 6 – 8 žlica brašna
  • ulje za prženje

Priprema popečaka od celera:

  1. Korijen celera očistite i naribajte.
  2. Luk izrežite na ploškice i pomiješajte s naribanim celerom.
  3. Smjesi dodajte umućeno jaje, začine i brašno.
  4. Na tavu s ugrijanim uljem stavljajte po jednu jušnu žlicu smjese (ili više ako želite da popečci budu veći), oblikujte je u krug žlicom te lagano pritisnite.
  5. Pržite popečke dok ne poprime zlatnu boju, oko 4 – 5 minuta, a potom ih okrenite na drugu stranu i pržite još 3 – 4 minute ili dok ne poprime zlatnu boju i na drugoj strani.
  6. Kada su gotovi, izvadite ih na papir kako bi se upio višak ulja.