Celer je prilično zanemareno povrće koje, iako se može pripremiti na bezbroj načina, uglavnom završava u juhi. Ukusan je i sirov i kuhan i pečen, pa ga možete naribati u salatu (celer se jako voli s jabukama), ispeći u pećnici kao prilog pečenjima ili ga kuhanog izmiksati u pire.

To je tek dio načina na koje možete pripremiti korijen celera, a mi smo se danas odlučili za fini recept za brze popečke od celera. Recept smo pronašli na portalu www.krenizdravo.hr, gdje osim za popečke, možete pronaći i upute kako ispohati celer i skuhati finu juhu.

Za popečke od celera trebate samo nekoliko sastojaka i vrlo ćete ih brzo pripremiti. Bit će jednako ukusni i hladni, a možete ih poslužiti kao međuobrok ili kao glavno jelo uz rizi-bizi, leću, pire od graška, krumpira ili cvjetače ili salatu.

Sastojci za popečke od celera:

  • 1 korijen celera (oko 700 g očišćenog celera)
  • 3 luka
  • 1 jaje
  • 1 čajna žličica paprike u prahu
  • 1 čajna žličica kumina u prahu
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • 1 1/2 čajna žličica soli
  • papar po želji
  • 6 – 8 žlica brašna
  • ulje za prženje

Priprema popečaka od celera:

  1. Korijen celera očistite i naribajte.
  2. Luk izrežite na ploškice i pomiješajte s naribanim celerom.
  3. Smjesi dodajte umućeno jaje, začine i brašno.
  4. Na tavu s ugrijanim uljem stavljajte po jednu jušnu žlicu smjese (ili više ako želite da popečci budu veći), oblikujte je u krug žlicom te lagano pritisnite.
  5. Pržite popečke dok ne poprime zlatnu boju, oko 4 – 5 minuta, a potom ih okrenite na drugu stranu i pržite još 3 – 4 minute ili dok ne poprime zlatnu boju i na drugoj strani.
  6. Kada su gotovi, izvadite ih na papir kako bi se upio višak ulja.

Sa svinjetinom i lukom: Recept za ukusne popečke od krumpira koji se tope u ustima Punjeni popečci od krumpira Punjeni popečci od krumpira Punjeni popečci od krumpira +0 Punjeni popečci od krumpira

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju