Kao što smo već više puta zaključili, Zagreb su zadnjih godina preplavile dobre pizzerije, pa gotovo u svakom kvartu možete pojesti izvrsnu napoletanu. Jednog toplog proljetnog petka prošetali smo tako do Martićeve gdje se smjestila pizzeria Park.
Iako je bio radni dan (doduše, Veliki petak), dobro je da smo prije dolaska nazvali, jer kad smo došli oko 2 sata popodne, na terasi su bili slobodna dva stola, s tim da je jedan čekao na nas. Ljubazni konobar nas je brzo smjestio, još brže donio meni i mozganje je moglo započeti.
Pogledam na meni uočavam da su pizze podijeljene na tri „sekcije“ – pizze „Park“ (s ZG nazivima), Gurmanske pizze i klasične pizze. I bolja polovica i ja se odlučujemo za gurmanske, ona uzima Velebit (rajčica, mozzarela, kuhana dimljena šunka, artičoka, masline), a ja pizzu naziva Krka (rajčica, mozzarela, nduja odnosno ljuta kobasica, pikant kobasica, burata, bosiljak). Najstarijoj kćeri koja je navalila da želi svoju pizzu naručujemo margaritu (naravno, pojela je komad i pol, a ostalo smo rješavali mi).
Usluga se i dalje pokazuje sjajnom i brzom, jer pizze na stol stižu za maksimalno 10 minuta. Krećemo s jelom, sastojci su fini i kvalitetni (super mi je u zadnje vrijeme ta kugla buratte na samoj pizzi), tijesto mekano (uključujući i koru), a osjećam i kako su dvije vrste kobase taman ljutkaste kako treba. Dodatno, i pizza koja se zbog broja sastojaka ne može „skriti“, margarita, također je ukusna.
Cijene? Već klasične rekao bih. Naše gurmanske su stajale oko 14 eura po pizzi, dok je margaritu cijene na 9 jedinica službene valute većine država Europske Unije. Na kraju, tri pizze, Coca – Cole i sok platili smo nešto manje od 50 eura. Tako da, ako se zateknete u ovom dijelu grada, nemojte gubiti vrijeme i slobodno pružite priliku pizzeriji Park.
Tajne jedne od najboljih zagrebačkih pizzerija: U laboratoriju okusa Kralja Domagoja