O tome hoće li popularni Pizza Hut doći u Hrvatsku priča se već godinama, ali navodno bi američki lanac brze hrane uskoro mogao osvanuti na dvije lokacije u Zagrebu - na Trešnjevci i u Vrapču.

O točnim datumima još se nagađa, ali Pizza Hut objavio je natječaj za radnika u restoranu za bazične poslove, kao što su rad na blagajni, čišćenje i slaganje dostavne robe. Natječaj je otvoren do 25. siječnja, a dok čekamo otvorenje, možemo se zabaviti zanimljivim činjenicama o jednom od najpopularnijih lanaca pizzerija na svijetu. 

Pizza Hut - 2 Pizza Hut - 2 (Foto: Shutterstock)

10 činjenica o lancu Pizza Hut 

  1. Pizza Hut počeo je skromno 1958. godine, kada su braća Carney odlučila sa 600 dolara otvoriti pizzeriju u Wichiti, najvećem gradu u Kansasu.
  2. U šezdesetim godinama prošlog stoljeća prepoznatljivi crveni krov postao je dio vizualnog identiteta restorana.
  3. 1971. bila je dobra godina za lanac Pizza Hut jer je postao najpopularniji na svijetu, kasnije ga je s trona skinuo Domino's.
  4. Ime Pizza Hut navodno je nastalo jer su vlasnici tražili što kraće ime za restoran.
  5. Danas postoji više od 19 tisuća restorana Pizza Hut u više od sto zemalja diljem svijeta.
  6. 1989. Pizza Hut je prvi put dostavljena u Bijelu kuću. Tadašnja prva dama Barbara Bush napravila je pizza party za 200 djece i naručila hranu iz popularnog lanca.
  7. Nakon Bijele kuće Pizza Hut je 2001. godine obavio i dostavu u svemir, a Jurij Ušakov postao je prvi astronaut koji je pojeo pizzu u svemiru. Svemirska je bila i cijena dostave, koja je iznosila rekordnih milijun dolara. Pizza je poslana na Međunarodnu svemirsku postaju u raketi za opskrbu.
  8. Dostavljači Pizza Huta pješačili su šest sati kako bi donijeli pizzu na najvišu točku Afrike - vrh planine Kilimandžaro u Tanzaniji – sve za dobru reklamu! Dostavom na najvišu nadmorsku visinu Pizza Hut se upisao i u Guinnessovu knjigu rekorda.
  9. 1999. godine izvršni direktori Pizza Huta izrazili su želju da se logo brenda prikaže laserom na površini mjeseca. Plan je, naravno, propao.
  10. Pizza Hut u Kanadi je pustio u prodaju limitiranu seriju parfema s mirisom pizze. Eau de Pizza Hut reklamirao se kao "miris tijesta za začinima".

Ličko izletište zove na snijeg: "Vatru smo naložili, roštilj se sprema, a sanjke čekaju" Sanjkalište Cvituša - 6 Sanjkalište Cvituša - 5 Sanjkalište Cvituša - 4 +3 Sanjkalište Cvituša - 3

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju