Tikvica je vrlo fleksibilna namirnica koja se brzo i lako priprema, a može se sljubiti s različitim jelima. Možete je poslužiti kao prilog mesu i ribi ili s njom napraviti glavno jelo.
Da biste uživali u ukusnom jelu s tikvicama, ne treba vam mnogo sastojaka. Mi vam donosimo recept za pirjane tikvice u maslacu s naribanim parmezanom i nasjeckanim češnjakom.
Tikvice se narežu na kolutove debljine oko pola centimetra, kratko ispirjaju u maslacu, posipaju svježe naribanim parmezanom te posluže s malo svježe iscijeđenog limunova soka.
Dovoljno je sve zajedno začiniti tek s malo soli i papra i poslužiti uz komad pečenog mesa. Uz ovo jelo posebno će se dobro sljubiti piletina i svinjetina.
Sastojci za pirjane tikvice sa sirom:
- 2 tikvice
- 30 g naribanog parmezana
- 30 ml svježe iscijeđenog limunova soka
- 2-3 češnja češnjaka
- 1 žlica maslaca
- sol i papar po želji
Priprema pirjanih tikvica sa sirom:
- Tikvice operite, osušite i narežite na tanke kolutove.
- Češnjak očistite i narežite na manje komade.
- Na tavi rastopite maslac i na njemu prepirjajte češnjak i tikvice. Pirjajte sve zajedno uz miješanje dok povrće ne dobije zlatnosmeđu boju.
- Posolite i popaprite po želji.
- Preko tikvica dodajte naribani parmezan i limunov sok.
- Poslužite toplo kao prilog jelu. Dobar tek!