Tikvica je vrlo fleksibilna namirnica koja se brzo i lako priprema, a može se sljubiti s različitim jelima. Možete je poslužiti kao prilog mesu i ribi ili s njom napraviti glavno jelo.

Da biste uživali u ukusnom jelu s tikvicama, ne treba vam mnogo sastojaka. Mi vam donosimo recept za pirjane tikvice u maslacu s naribanim parmezanom i nasjeckanim češnjakom.

Tikvice se narežu na kolutove debljine oko pola centimetra, kratko ispirjaju u maslacu, posipaju svježe naribanim parmezanom te posluže s malo svježe iscijeđenog limunova soka.

Dovoljno je sve zajedno začiniti tek s malo soli i papra i poslužiti uz komad pečenog mesa. Uz ovo jelo posebno će se dobro sljubiti piletina i svinjetina.

Sastojci za pirjane tikvice sa sirom:

  • 2 tikvice
  • 30 g naribanog parmezana
  • 30 ml svježe iscijeđenog limunova soka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 žlica maslaca
  • sol i papar po želji

Priprema pirjanih tikvica sa sirom:

  1. Tikvice operite, osušite i narežite na tanke kolutove.
  2. Češnjak očistite i narežite na manje komade.
  3. Na tavi rastopite maslac i na njemu prepirjajte češnjak i tikvice. Pirjajte sve zajedno uz miješanje dok povrće ne dobije zlatnosmeđu boju.
  4. Posolite i popaprite po želji.
  5. Preko tikvica dodajte naribani parmezan i limunov sok.
  6. Poslužite toplo kao prilog jelu. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju