Nedavno je Beograd postao bogatiji za novi koktel-bar u kojem karte za tarot odlučuju što ćete piti. U Starom gradu, preciznije ulici Vladete Jerotić 5 (nekadašnjoj Dalmatinskoj ulici) pronaći ćete mistično mjesto u kojem Noć vještica traje cijele godine.

Pinecone, ili borova šišarka mjesto je na kojem nema menija nego izvlačite jednu od devet karata pa ovisno o sreći stiže vam koktel-iznenađenja. Zagonetan, umjetnički mračan, ali elegantan bar pronaći ćete u zgradi s početka 20. stoljeća, a oni koji su ga posjetili kažu da ima speakeasy štih – atmosferu tajnih točionica alkohola iz doba prohibicije.

Osim što će vam smućkati uzbudljiv koktel, u Pineconeu možete doznati nešto više o tarotu i likovima na kartama. Jedan od koktela na koji su posebno ponosni u Pineconeu je Opium, inspiriran Negronijem. U Opiumu ćete pronaći spoj Camparija infuziranog tibetanskim čajem, korejskim rižinim vinom s ginsengom, sake infuziran šafranom i druge egzotične divote, koje se poslužuje u staklenoj luli sa zvjezdastim voćem – karambolom.

Odvede li vas put u Pinecone imajte na umu da je prije dolaska mudro rezervirati svoje mjesto.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju