Piletina u sojinom umaku naš je prijedlog za brzu večeru usred radnog tjedna. Pripremit ćete je vrlo jednostavno, a za to će vam trebati tek dvadeset minuta. 

Osim otkoštenih zabataka, trebat će vam tek nekoliko začina, a za pravi okus Azije zadužena je mješavina pet začina, globalno poznata kao "five spice".

Ovako pripremljena piletina odlično se slaže s rižom, zapravo riža možda i postoji zbog ove ukusne glazure koju od sojina umaka, meda i začina.

Piletina u sojinom umaku - sastojci:

  • 2 otkoštena pileća zabatka s kožom
  • 3 žlice kukuruznog škroba
  • 3 1/2 žlice sojinog umaka
  • 2 1/2 žlice meda
  • 1 1/2 žlica češnjaka u prahu
  • 1/2 žlice azijske mješavine pet začina
  • 1/2 žlice sezama, po želji
  • sol
  • papar
  • ulje za prženje

Piletina u sojinom umaku - priprema:

  1. Zabatke posolite i popaprite s obje strane.
  2. Prosušite ih papirnatim ručnikom i utrljajte s obje strane kukuruzni škrob. Prije prženja otresite višak kukuruznog škroba.
  3. U tavi zagrijte ulje ga na srednje jakoj vatri. Kad se tava zagrije, ispržite zabatke. Prvo ih pržite kožom prema dolje oko 7 minuta, pa okrenite i pržite još 5 minuta.
  4. Izvadite piletinu i ostavite je sa strane.
  5. U zdjeli pomiješajte sojin umak, mljeveni češnjak, pet začina u prahu i med.
  6. Mješavinu ulijte u tavu u kojoj se pržila piletina i kuhajte 1 minutu na srednje jakoj vatri.
  7. Pojačajte vatru, vratite piletinu u tavu i kuhajte još minutu zalijevajući piletinu umakom sa svih strana.
  8. Po želji pospite sezamom.
  9. Narežite zabatke na prutiće, poslužite s rižom i umakom preostalim od prženja.

Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

U Zagrebu je otvoren Džabac: Dućan u kojemu je baš sve besplatno Džabac na zagrebačkoj Trešnjevci - 6 Džabac na zagrebačkoj Trešnjevci - 1 Džabac na zagrebačkoj Trešnjevci - 4 +2 Džabac na zagrebačkoj Trešnjevci - 3