Pileći stroganoff brzo je jelo koje svojim bogatim okusom nikome neće odati da ste ga pripremili za samo pola sata. Piletina i gljive u ukusnom kremastom umaku jednako će dobro prijati i kao ručak i kao večera – i vama i vašim gostima.

Pileći stroganoff inačica je onog "pravog" stroganoffa, koji se radi s junetinom, ali je ovaj zato nešto jeftiniji i puno brže gotov. Pileći stroganoff bit će sočniji ako ga radite sa zabacima nego s bijelim mesom, ali daleko od toga da će biti loš – stvar je osobnog ukusa.

Za pripremu vam trebaju svakodnevni sastojci, a želite li još obogatiti okus – prije vrhnja dodajte i decilitar bijelog vina pa pustite da iskuha. Pileći stroganoff poslužite uz pire od krumpira ili rižu i zelenu salatu. Dobar tek!

Pileći stroganoff - sastojci:

  • 4 pileća zabataka (ili prsa), bez kože i kosti, narezana na kocke veličine zalogaja
  • 250 g šampinjona, narezanih na deblje ploške
  • 2 luka, narezana na kockice
  • 4-5 češnjeva češnjaka, protisnutog
  • 1 žlica dimljene paprike
  • 1 žlica dijon senfa
  • 1 žlica paste od rajčice
  • 1 pileća kocka za juhu
  • 300 ml kiselog vrhnja
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Pileći stroganoff - priprema:

  1. Na jako zagrijanu duboku tavu dodajte malo maslinova ulja pa ubacite piletinu, gljive i luk.
  2. Pirjajte otprilike pet minuta, uz stalno miješanje.
  3. Dodajte papriku, češnjak, senf, pastu od rajčice i kocku. Dobro promiješajte i pustite da se kuha još nekoliko minuta.
  4. Dodajte kiselo vrhnje i dobro promiješajte.
  5. Pustite da se kuha još nekoliko minuta.
  6. Poslužite toplo.

Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Jela od samo 2 sastojka: Jelovnik za cijeli tjedan za koji nećete trebati ni do dućana Jaja s pestom Zobeni keksi +0 Teriyaki piletina

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju