Pileći stroganoff brzo je jelo koje svojim bogatim okusom nikome neće odati da ste ga pripremili za samo pola sata. Piletina i gljive u ukusnom kremastom umaku jednako će dobro prijati i kao ručak i kao večera – i vama i vašim gostima.
Pileći stroganoff inačica je onog "pravog" stroganoffa, koji se radi s junetinom, ali je ovaj zato nešto jeftiniji i puno brže gotov. Pileći stroganoff bit će sočniji ako ga radite sa zabacima nego s bijelim mesom, ali daleko od toga da će biti loš – stvar je osobnog ukusa.
Za pripremu vam trebaju svakodnevni sastojci, a želite li još obogatiti okus – prije vrhnja dodajte i decilitar bijelog vina pa pustite da iskuha. Pileći stroganoff poslužite uz pire od krumpira ili rižu i zelenu salatu. Dobar tek!
Pileći stroganoff - sastojci:
- 4 pileća zabataka (ili prsa), bez kože i kosti, narezana na kocke veličine zalogaja
- 250 g šampinjona, narezanih na deblje ploške
- 2 luka, narezana na kockice
- 4-5 češnjeva češnjaka, protisnutog
- 1 žlica dimljene paprike
- 1 žlica dijon senfa
- 1 žlica paste od rajčice
- 1 pileća kocka za juhu
- 300 ml kiselog vrhnja
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Pileći stroganoff - priprema:
- Na jako zagrijanu duboku tavu dodajte malo maslinova ulja pa ubacite piletinu, gljive i luk.
- Pirjajte otprilike pet minuta, uz stalno miješanje.
- Dodajte papriku, češnjak, senf, pastu od rajčice i kocku. Dobro promiješajte i pustite da se kuha još nekoliko minuta.
- Dodajte kiselo vrhnje i dobro promiješajte.
- Pustite da se kuha još nekoliko minuta.
- Poslužite toplo.
Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Jela od samo 2 sastojka: Jelovnik za cijeli tjedan za koji nećete trebati ni do dućana +0