VINOTEKA je od svog postojanja (1991.) dva puta mijenjala lokaciju, no vlasnike nikada nije. To ju čini najstarijom obiteljskom vinotekom u Hrvatskoj.

Unatrag skoro 30 godina, Vinotrade i Vinoteka je sinonim za vrhunska strana vina i šampanjce. Oduvijek je jedan od glavnih ciljeva Vinoteke širiti znanje o vinima i gastronomiji, donoseći vrhunske etikete poput Cristala ili Chateau Petrusa, ali i Elene Walch i Torres-a na vaš stol.

Vinotrade je jedan od rijetkih dobavljača u svijetu koji ekskluzivno uvozi istodobno i Champagne Bollinger i Champagne Roederer.

Na otvorenju je bilo preko 100 partnera i kupaca, kojima je za tu priliku bila organizirana degustacija jednog od najpoznatijih talijanskih proizvođača Jermanna, francuska vina iz doline rijeke Rhone Guigal i bijela vina Elena Walch.

Gostima je priređeno i par iznenađenja, pa je Juraj Dusper, direktor Vinotrade-a prilikom pozdravnog govora otvorio i 9-litarski Champagne Louis Roederer Brut Premier, te kasnije i dva velika crvena vina od 6 litara: Chateau La Lagune 2004 i Jean Leon 1988.

U ponudi VINOTEKE možete pronaći preko 120 etiketa vina i drugih alkoholnih pića, prijeklom iz Francuske, Italije, Slovenije, Španjolske, Čilea, Martiniquea, ali i 40tak etiketa domaćih vinara. Vinoteka je otvorena radnim danima od 10 – 20 sati, subotom od 10-15, na adresi Zelinska ulica 4.

Trebate li lagano svakodnevno vino za večeru ili imate posebne želje velikih Bordeauxa (ili nekog drugog vina), naš tim vam već 29 godina stoji na raspolaganju da ispuni svaku vašu gastronomsku tekuću želju.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju