Bilo da ste čvrsto odlučili odsad ne preskakati doručak ili jesti više kuhanog, a manje sendviča, omlet je savršen početak. Sve sastojke imate kod kuće, a možete ih kombinirati po vlastitom guštu ili ih svaki put mijenjati i uvijek isprobavati nešto novo – na vama je.

Donosimo recept (toliko je jednostavan, da ga je možda bolje zvati inspiracijom, a ne receptom) za "osnovni" omlet, sa šunkom i sirom, a malo sušenih rajčica i bosiljka ili mladog luka napravit će od njega zaokružen i potpun obrok. A kao i uvijek, i koliko god jednostavno bilo, jelo će biti kvalitetno koliko su kvalitetni sastojci koje koristite.

Sastojci za omlet sa šunkom i sirom:

  • 2 jaja
  • 1 šaka ribanog tvrdog sira
  • 1 kriška šunke, nasjeckana
  • 1 žlica nasjeckanih sušenih rajčica
  • 1 žlica svježeg lišća bosiljka, natrganog
  • 1 mladi luk, nasjeckan, za ukras
  • maslinovo ulja ili maslac

Priprema omleta sa šunkom i sirom:

  1. Zagrijte ulje u tavi s neprianjajućim dnom na srednje jakoj vatri.
  2. Pjenasto izmutite jaja pa posolite i popaprite. Ulijte smjesu u pripremljenu tavu. Drvenom špatulom zapečeni vanjski rub povucite u srdinu pa naginjte tavu tako da tekuća jaja dođu u kontakt s podlogom. Pecite dok se jaja ne počnu stvrdanjavati.
  3. U sredinu vrućeg omleta stavite sir. Dodajte šunku, rajčicu i bosiljak. Preklopite omlet i premjestite ga na tanjur za posluživanje. Pospite nasjeckanim mladim lukom i poslužite.

  Doručak koji se topi u ustima! Trik za savršen omlet mekan poput oblaka Omlet - 4 Omlet - 3 Omlet - 1 +0 Omlet - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju