Odresci tune s finim kremastim umakom od češnjaka i začinskoga bilja jednostavan su i zdrav obrok koji lako možete i napraviti i sami. Hoćete li ih poslužiti kao ručak ili kao večeru isključivo je na vama. Mi vam predlažemo da ih poslužite s miješanom sezonskom salatom, ali odlično će se slagati i s rižom ili kvinojom, pečenim povrćem ili prženim krumpirom.

Za pripremu ovog jela trebat će vam tek nekoliko minuta, a za termičku obradu – niti petnaest. Količina sastojaka u receptu prilagođena je za dva odreska i dvije osobe, ali jednostavno ćete ih umnožiti želite li nahraniti više usta ili ste jako gladni.

 

Odresci od tune s finim umakom od češnjaka - sastojci:

  • 2 odreska tune debljine 3-4 centimetra
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • 1/2 čajne žličice luka u prahu
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 1/8 čajne žličice crnog papra

Za umak

  • 30 g maslaca
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckanog
  • 60 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
  • 1/4 čajne žličice sušenog origana
  • sol
  • papar po ukusu

Odresci od tune s finim umakom od češnjaka - priprema:

  1. Odreske tune začinite češnjakom u prahu, lukom u prahu, solju i paprom.
  2. Zagrijte tavu ili grill tavu na srednje jakoj vatri. Pecite odreske 2-3 minute sa svake strane. Izvadite ih iz tave i ostavite da odstoje 5 minuta prije rezanja.
  3. Za kremasti umak od češnjaka u manjem loncu ili tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i pržite ga 1 minutu, dok ne zamiriše. Umiješajte vrhnje za kuhanje, peršin, origano, sol i papar.
  4. Odreske od tune poslužite prelivene umakom. Dobar tek!

Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Jutarnje žurke su sve veći hit u Beogradu: Jurke za one kojima noćni život sve teže pada, a uživaju u dobroj muzici Jurka - 5 Jurka - 4 Jurka - 2 +1 Jurka - 1