Odresci tune s finim kremastim umakom od češnjaka i začinskoga bilja jednostavan su i zdrav obrok koji lako možete i napraviti i sami. Hoćete li ih poslužiti kao ručak ili kao večeru isključivo je na vama. Mi vam predlažemo da ih poslužite s miješanom sezonskom salatom, ali odlično će se slagati i s rižom ili kvinojom, pečenim povrćem ili prženim krumpirom.
Za pripremu ovog jela trebat će vam tek nekoliko minuta, a za termičku obradu – niti petnaest. Količina sastojaka u receptu prilagođena je za dva odreska i dvije osobe, ali jednostavno ćete ih umnožiti želite li nahraniti više usta ili ste jako gladni.
Odresci od tune s finim umakom od češnjaka - sastojci:
- 2 odreska tune debljine 3-4 centimetra
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 čajna žličica češnjaka u prahu
- 1/2 čajne žličice luka u prahu
- 1/4 čajne žličice soli
- 1/8 čajne žličice crnog papra
Za umak
- 30 g maslaca
- 2 češnja češnjaka, nasjeckanog
- 60 ml vrhnja za kuhanje
- 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
- 1/4 čajne žličice sušenog origana
- sol
- papar po ukusu
Odresci od tune s finim umakom od češnjaka - priprema:
- Odreske tune začinite češnjakom u prahu, lukom u prahu, solju i paprom.
- Zagrijte tavu ili grill tavu na srednje jakoj vatri. Pecite odreske 2-3 minute sa svake strane. Izvadite ih iz tave i ostavite da odstoje 5 minuta prije rezanja.
- Za kremasti umak od češnjaka u manjem loncu ili tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i pržite ga 1 minutu, dok ne zamiriše. Umiješajte vrhnje za kuhanje, peršin, origano, sol i papar.
- Odreske od tune poslužite prelivene umakom. Dobar tek!
Tražite li još recepata, pronaći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Jutarnje žurke su sve veći hit u Beogradu: Jurke za one kojima noćni život sve teže pada, a uživaju u dobroj muzici