Ukusan kolač možete napraviti u kratkom vremenu, bez puno kompliciranih sastojaka, pomagala i filozofije. Ovaj kolač od kruške jedan je od takvih slastica. 
Priprema je toliko jednostavna da je mogu svladati i najveći amateri u pripremi kolača. Proces je dodatno olakšan korištenjem samodizajućeg brašna. 
Ako pri ruci nemate ovaj proizvod, možete ga napraviti i sami – na 100 grama glatkog brašna stavite jednu čajnu žličicu praška za pecivo i prstohvat soli.
Ukoliko nemate krušku, poslužite se možete i komadićima svježe jabuke. Važno je samo da je operete, ogulite i očistite prije stavljanja u kolač.
Sastojci:
- 130 g samodizajućeg brašna
 - 130 g šećera
 - 130 g omekšanog maslaca
 - 2 velika jaja
 - 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
 - 1-2 kruške ili jabuke
 
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
 - Istucite jaja, šećer i maslac u glatku smjesu te uz pomoć miksera.
 - Prosijajte samodizajuće brašno i dodajte u smjesu. Miksajte dok se sastojci ne povežu.
 - Začinite po želji s malo ekstrakta vanilije.
 - Namastite kalup za pečenje kolača i po dnu stavite krušku koju ste ogulili i narezali na manje komade.
 - Prelijte smjesu za biskvit preko voća i protresite sadržaj.
 - Stavite peći kolač u prethodno zagrijanu pećnicu oko 30 do 40 minuta, odnosno dok nije pečen do kraja. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen prije nego što ga izvadite iz pećnice.
 - Ohladite kolač prije nego što ga razrežete i poslužite. Dobar tek!
 
 
    
        Priča o omiljenom kolaču bez kojeg je Božić u Italiji nezamisliv
        
                                                                                    
                
                    
 
                    
 
                    
 
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            