Ukusan kolač možete napraviti u kratkom vremenu, bez puno kompliciranih sastojaka, pomagala i filozofije. Ovaj kolač od kruške jedan je od takvih slastica.

Priprema je toliko jednostavna da je mogu svladati i najveći amateri u pripremi kolača. Proces je dodatno olakšan korištenjem samodizajućeg brašna.

Ako pri ruci nemate ovaj proizvod, možete ga napraviti i sami – na 100 grama glatkog brašna stavite jednu čajnu žličicu praška za pecivo i prstohvat soli.

Ukoliko nemate krušku, poslužite se možete i komadićima svježe jabuke. Važno je samo da je operete, ogulite i očistite prije stavljanja u kolač.

Sastojci:

  • 130 g samodizajućeg brašna
  • 130 g šećera
  • 130 g omekšanog maslaca
  • 2 velika jaja
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1-2 kruške ili jabuke

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. Istucite jaja, šećer i maslac u glatku smjesu te uz pomoć miksera.
  3. Prosijajte samodizajuće brašno i dodajte u smjesu. Miksajte dok se sastojci ne povežu.
  4. Začinite po želji s malo ekstrakta vanilije.
  5. Namastite kalup za pečenje kolača i po dnu stavite krušku koju ste ogulili i narezali na manje komade.
  6. Prelijte smjesu za biskvit preko voća i protresite sadržaj.
  7. Stavite peći kolač u prethodno zagrijanu pećnicu oko 30 do 40 minuta, odnosno dok nije pečen do kraja. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen prije nego što ga izvadite iz pećnice.
  8. Ohladite kolač prije nego što ga razrežete i poslužite. Dobar tek!

Priča o omiljenom kolaču bez kojeg je Božić u Italiji nezamisliv Panettone - 1 Panettone - 2 Panettone - 3 +1 Panettone - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju