Ukusan kolač možete napraviti u kratkom vremenu, bez puno kompliciranih sastojaka, pomagala i filozofije. Ovaj kolač od kruške jedan je od takvih slastica.
Priprema je toliko jednostavna da je mogu svladati i najveći amateri u pripremi kolača. Proces je dodatno olakšan korištenjem samodizajućeg brašna.
Ako pri ruci nemate ovaj proizvod, možete ga napraviti i sami – na 100 grama glatkog brašna stavite jednu čajnu žličicu praška za pecivo i prstohvat soli.
Ukoliko nemate krušku, poslužite se možete i komadićima svježe jabuke. Važno je samo da je operete, ogulite i očistite prije stavljanja u kolač.
Sastojci:
- 130 g samodizajućeg brašna
- 130 g šećera
- 130 g omekšanog maslaca
- 2 velika jaja
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1-2 kruške ili jabuke
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Istucite jaja, šećer i maslac u glatku smjesu te uz pomoć miksera.
- Prosijajte samodizajuće brašno i dodajte u smjesu. Miksajte dok se sastojci ne povežu.
- Začinite po želji s malo ekstrakta vanilije.
- Namastite kalup za pečenje kolača i po dnu stavite krušku koju ste ogulili i narezali na manje komade.
- Prelijte smjesu za biskvit preko voća i protresite sadržaj.
- Stavite peći kolač u prethodno zagrijanu pećnicu oko 30 do 40 minuta, odnosno dok nije pečen do kraja. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen prije nego što ga izvadite iz pećnice.
- Ohladite kolač prije nego što ga razrežete i poslužite. Dobar tek!
Priča o omiljenom kolaču bez kojeg je Božić u Italiji nezamisliv +1