Ime koktela koji se redovito nalazi na listama najalkoholnijih miješanih pića moglo bi vas zavarati jer Aunt Roberta nije ona teta koja peče palačinke i kuha kakao, nego snagatorica koja izaziva mamurluk, pa i teža stanja, ako s njom pretjerate.

U svakom slučaju, s tetom Robertom koja sadrži liker od kupina, džin, votku, brendi i apsint svatko se druži na vlastitu odgovornost. Koktel u koji ne ide niti jedan bezalkoholni sastojak, osim dekoracije prema želji, navodno je nastao u Alabami, posve slučajno.

Priča o teti Roberti vraća nas u 19. stoljeće i veže se za ženu nesretne prošlosti. Roberta je kao djevojčica pobjegla od kuće i oca alkoholičara, a za život je zarađivala skupljanjem pamuka, prostitucijom i kasnije radom na šanku gdje je smislila recept za ovaj ubojiti koktel.

Recept za originalni Robertin koktel izmijenio je jedan od njezinih gostiju te ga popularizirao u barovima New Yorka. Odlučite li smućkati i kušati Aunt Robertu dobro je znati da se ne radi o koktelu koji se lako pijucka. Aromom dominira apsint sa svojim herbalnim notama, a vatra u ustima, grlu i kasnije želucu također je jedna od popratnih pojava koktela.

Sastojci za koktel Aunt Roberta

  • 2 cl apsinta
  • 4,5 cl brendija
  • 3 cl votke
  • 1,5 cl džina
  • 4,5 cl likera od kupina

Priprema: Pomiješajte sve sastojke s ledom u shakeru i procijedite u čaše.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju