Nakon najgoreg restorana u Srbiji i Bosni i Hercegovini, putopisac Robert Dacešin se bacio na potragu najgoreg restorana u Zagrebu i sa suprugom Enom posjetio Nikki's House u Tkalčićevoj ulici.

"Zagreb je jedan od gradova u koji se uvijek rado vraćam i u koji bih se bez problema mogao preseliti jednoga dana. Grad, koji na jednom mjestu ima nekako sve što ti treba, pa je tako i ponuda hrane, zaista više nego šarena i dobra. Mada, u tom moru restorana, nađe se svačega, a evo kako je naše gastronomsko putovanje izgledalo“, uvodi nas u priču poznati putopisac.

Kao kriterij za traženje najgoreg restorana poslužila im je pozicija na vodećem svjetskom portalu za putovanja - TripAdvisoru, a preduvjet je da mjesto ima najmanje 20 recenzija. Nikki's House ima 111 recenzija i prosječnu ocjenu tri od pet zvjezdica. Neslavni restoran niti na Google recenzijama ne stoji dobro – ima tek dvije od pet zvjezdica. Kritike gostiju idu na račun nezainteresiranog osoblja, kao i prljavih čaša i pribora za jelo.

Na ulazu u restoran Roberta i suprugu Enu dočekao cjenik, prema kojem su zaključili da cijene nisu neprijateljske. Najprije su naručili kavu, ali morali su je čekati oko 15 minuta jer je u restoranu nestalo mlijeka, a konobar im je (pristojno) objasnio kako gosti ondje rijetko naručuju kavu jer u ponudi imaju street food. No bez obzira na čekanje, Eni i Robertu kava se svidjela. Nakon nje je stigla i nezaobilazna rakija, a zatim i burger te rižoto s povrćem. Kušačima se svidjela hrana, uz nekoliko zamjerki, poput onih da bi rižotu dobro došlo više vrsta povrća, a rajčica u burgeru također nije oduševila. Kritike su išle i na račun toga što je prostor bio malo previše hladan i zadimljen od pečenja hrane na grillu, ali sve u svemu iskustvo je bilo sasvim solidno.

Na pitanje zašto su ocjene restorana loše, konobar odgovara da bi razlog tome mogle biti velike gužve ljeti.

Nakon "najgoreg restorana" u gradu, Enu i Roberta put je odveo u jedan od najboljih restorana – Lanternu na Dolcu, gdje su uživali u odličnoj juhi od rajčice, janjetini u umaku od suhih šljiva i raviolima sa sirom i špinatom. Cijelu reportažu pogledajte u nastavku.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju