Odmah da se razumijemo, ovo nije recept za svakog! Ako nemate barem malo kulinarskog znanja i vještina, te malo volje za nove izazove zaboravite Ana Marijino omiljeno jelo iz emisije i radije se bacite na npr. brzi i jednostavni pečeni krumpir sa špekom i finim umakom od vrhnja...

Ali ako želite potvrditi sve ono što "znate", kao što znamo i mi ;), i da su vam primjedbe s kauča na mjestu dok gledate kandidate od ponedjeljka do četvrtka na Novoj TV, evo vam prilike.

Recept je ispred vas, kombinirajte količine i zadivite sebe vještinama koje će možda biti dovoljne da se uspješno okušate u nekoj novoj sezoni omiljenog kulinarskog showa - MasterChefa!

Svinjski file s kroketima od svježeg sira, čimulicama i redukcija od vina

Sastojci:

Svinjski file
Svinjska mast
Vino shiraz
Med
Gussnel
Svježi kravlji sir
Jaja
Glatko brašno
Krušne mrvice
Biljno ulje
Čimulice
Maslac
Laneno ulje
Mikro bilje
Sol
Papar
Šećer

Priprema:

1. Meso temperiramo i začinimo. Zapečemo u tavi na svinjskoj masti s obje strane i dovršimo u pećnici. Izrežemo na željeni oblik.

2. Vino reduciramo i balansiramo s medom. Povežemo lagano gussnelom.
Na stol stavimo pola brašna, na brašno stavimo sir. Na sir stavimo jaje i posolimo.

3. Jaje razmutimo i zamijesimo smjesu tako da u njoj ostanu komadići sira. Ovisno o količini vode dodajemo brašna.

4. Od smjese napravimo valjke i prerežemo na željenu dužinu. Pobrašnimo, paniramo (jaja i mrvice) i ispržimo u dubokom ulju. Kroketi su gotovi kada puknu.

5. Odvojimo par listova čimulica koje kratko blanširamo. Ohladimo pa začinimo s malo redukcije i lanenog ulja. Ostale čimule prerežemo na četvrtine i glaziramo (maslac, malo vode, sol, šećer).

Istarska senzacija: Pogledajte najbolju kuću za odmor u Hrvatskoj Casa mille olivi - 14 Casa mille olivi - 13 Casa mille olivi - 12 +10 Casa mille olivi - 11

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju