Vruća čokolada, svima omiljeni desert i napitak u jednom, priprema se vrlo jednostavno, iako nekoliko minuta dulje od svojeg "siromašnog rođaka", instant-kakaa. Gusta vruća čokolada mora obavezno biti poslužena i sa žlicom, kako se ne biste morali ustajati na pola šalice ako tada odlučite da je nećete piti nego jesti.

Kod pripreme nema nikakve filozofije, sastojke znate i sami, a mi vam donosimo ovaj recept koji skriva i jedan trik s kojim ćete od teksture dobiti svilenkasto gusto čudo. Ne možemo izdržati: osim kakaa u prahu, u ovu finu vruću čokoladu ide i konkretna količina čokolade s većim udjelom kakaa, što će čokoljupci znati cijeniti.

Da biste napravili ovu vruću čokoladu treba vam samo 6 minuta i isto toliko sastojaka, a za posluživanje, uz spomenutu žlicu, šlag ili slijezove kolačiće, pripremite i dekicu i dobar film.

 

Vruća čokolada - sastojci:

  • 1 l punomasnog mlijeka
  • 25 g kakaa u prahu
  • 50 g šećera
  • 100 g čokolade s većim udjelom kakaa (>60%)
  • ¼ čajne žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Vruća čokolada - priprema:

  1. Mlijeko, kakao i šećer stavite u lonac i uz miješanje kuhajte dok smjesa ne postane vruća, ali ne zavrije.
  2. Ugasite vatru i dodajte komadiće čokolade pa miješajte dok se ne otope.
  3. Umiješajte prstohvat soli i ekstrakt vanilije i poslužite vruće.

Tražite li još recepata, zavirite ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

  Zimski raj za elitu: Kruh je dvostruko skuplji nego u Hrvatskoj, a za kapučino ćete trebati dati više od 5 eura St. Moritz, Švicarska St. Moritz, Švicarska - 5 St. Moritz, Švicarska - 2 +2 St. Moritz, Švicarska - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju