Za savršenu Piña coladu trebat će vam rum, ananas, kokosovo mlijeko i vrhnje, te dovoljno mjesta u zamrzivaču. Jedna od tajni slasti je u zamrzavanju kriški ananasa, kao i hlađenje koktela u zamrzivaču netom prije završnog miksanja i ulijevanja u čaše. Tamni rum koji se koristi u receptu dodaje se netom prije posluživanja, a prema želji ga možete i izostaviti.


Sastojci za Piña Coladu:

  • 1/2 ananasa
  • 175 ml kokosovog vrhnja
  • 60 ml kokosovog mlijeka
  • 235 ml bijelog ruma
  • 60 ml tamnog ruma (prema želji)
  • 2 žlice soka limete
  1. Ananas ogulite, očistite i narežite na kocke. Stavite komade ananasa u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti i položite ih ravno. Zamrznite dok ne očvrsnu, najmanje 3 sata.
  2. Promućkajte vrhnje od kokosa i kokosovo mlijeko u limenkama. Izmiksajte ananas, vrhnje od kokosa, kokosovo mlijeko, bijeli rum, sok limete i 3 šalice leda u blenderu dok ne postane glatko. Prebacite posudu u zamrzivač i ostavite dok se ne zgusne 25-35 minuta.
  3. Ponovo izmiksajte, ulijte u čaše i u svaku ulijte tamnog ruma, ako ga koristit pa ukrasite kriškama limete ili poslužite u prepolovljenom, izdubljenom ananasu.
U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima