Za savršenu Piña coladu trebat će vam rum, ananas, kokosovo mlijeko i vrhnje, te dovoljno mjesta u zamrzivaču. Jedna od tajni slasti je u zamrzavanju kriški ananasa, kao i hlađenje koktela u zamrzivaču netom prije završnog miksanja i ulijevanja u čaše. Tamni rum koji se koristi u receptu dodaje se netom prije posluživanja, a prema želji ga možete i izostaviti.
Sastojci za Piña Coladu:
- 1/2 ananasa
- 175 ml kokosovog vrhnja
- 60 ml kokosovog mlijeka
- 235 ml bijelog ruma
- 60 ml tamnog ruma (prema želji)
- 2 žlice soka limete
- Ananas ogulite, očistite i narežite na kocke. Stavite komade ananasa u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti i položite ih ravno. Zamrznite dok ne očvrsnu, najmanje 3 sata.
- Promućkajte vrhnje od kokosa i kokosovo mlijeko u limenkama. Izmiksajte ananas, vrhnje od kokosa, kokosovo mlijeko, bijeli rum, sok limete i 3 šalice leda u blenderu dok ne postane glatko. Prebacite posudu u zamrzivač i ostavite dok se ne zgusne 25-35 minuta.
- Ponovo izmiksajte, ulijte u čaše i u svaku ulijte tamnog ruma, ako ga koristit pa ukrasite kriškama limete ili poslužite u prepolovljenom, izdubljenom ananasu.