Za savršenu Piña coladu trebat će vam rum, ananas, kokosovo mlijeko i vrhnje, te dovoljno mjesta u zamrzivaču. Jedna od tajni slasti je u zamrzavanju kriški ananasa, kao i hlađenje koktela u zamrzivaču netom prije završnog miksanja i ulijevanja u čaše. Tamni rum koji se koristi u receptu dodaje se netom prije posluživanja, a prema želji ga možete i izostaviti.


Sastojci za Piña Coladu:

  • 1/2 ananasa
  • 175 ml kokosovog vrhnja
  • 60 ml kokosovog mlijeka
  • 235 ml bijelog ruma
  • 60 ml tamnog ruma (prema želji)
  • 2 žlice soka limete
  1. Ananas ogulite, očistite i narežite na kocke. Stavite komade ananasa u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti i položite ih ravno. Zamrznite dok ne očvrsnu, najmanje 3 sata.
  2. Promućkajte vrhnje od kokosa i kokosovo mlijeko u limenkama. Izmiksajte ananas, vrhnje od kokosa, kokosovo mlijeko, bijeli rum, sok limete i 3 šalice leda u blenderu dok ne postane glatko. Prebacite posudu u zamrzivač i ostavite dok se ne zgusne 25-35 minuta.
  3. Ponovo izmiksajte, ulijte u čaše i u svaku ulijte tamnog ruma, ako ga koristit pa ukrasite kriškama limete ili poslužite u prepolovljenom, izdubljenom ananasu.

Hladi i anestezira: Zubobiljka - začin od kojeg trnu usta postaje sve češći dodatak koktelima i hrani Zubobiljka - 4 Zubobiljka - 2 Zubobiljka - 1 +0 Zubobiljka - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju