Ništa ne osvježava kao ledena limunada, a poželite li je malo “začiniti” u večernjim satima dodati joj možete i nešto votke, džina ili bijelog ruma te se poigrati sirupima od đumbira, višnje, jagode ili maline. Ubacite i pokoji listić metvice, bosiljka, ili grančicu ružmarina i dobit ćete piće kao iz kakvog bara.

No da biste "iscijedili" ono najbolje od limuna potražite nešpricane plodove.Tako ćete moći iskoristiti i koru i dobiti senzacionalan napitak pun okusa i mirisa. Narežite limune na četvrtine i izmisajte ih štapnim mikserom pa procijedite sok. Na 10 limuna možete iskoristiti šalicu šećera i 6 šalica vode. Sve promiješajte dok se šećer ne rastopi pa čuvajte u hladnjaku tri dana. Poslužite s ledom i kriškama limuna.

Želite li pak dobiti limunadu koja dulje može stajati u hladnjaku, napravite koncentrat. Trebat će vam 2 šalice šećera i 2 i pol šalice cijeđenog soka limuna. Zagrijte šećer i polovicu limunova soka pa miješajte dok se šećer ne rastopi, a sok proključa. Kad se sirup ohladi pomiješate ga s ostatkom limunova soka i držite u hladnjaku. Na pola šalice koncentrata ulijte jednako toliko vode i ubacite koju kocku leda. Koncentrat može stajati do 3 tjedna u hladnjaku ili 5 mjeseci u zamrzivaču.