Prošetati se zapanjujućim kanjonom Kamačnik, koji je usječen u masiv Velike Kapele, san je mnogih. Ne čudi stoga što je slikovito mjestašce Vrbovsko, u kojem se nalazi to čudo prirode, popularna turistička atrakcija među Hrvatima i njihovim gostima.

Ali ima jedan "mali problem", a on se zove bistro Kamačnik, smješten odmah uz puteljak koji vodi prema kanjonu. Mirisi koji se šire s njihove terase mogli bi vas navesti da skrenete s "pravog puta".

"Krenemo mi prema kanjonu odmah uz bistro, a ono tako dobro miriše po roštilju. Ekipi kruli u želucu i ne žele hodati", žali mi se prijateljica uz smiješak. Iako ih je uspjela nagovoriti da nastave prema kanjonu Kamačnik, cijelim su putem maštali o tome što će naručiti u restoranu kada se budu vraćali.

I nisu jedini. Čest je to scenarij među ljubiteljima prirode u Vrbovskom.

Bistro na ušću

Bistro Kamačnik (Željeznička 8) ima fantastičnu poziciju. Nalazi se na samom ušću rječice Kamačnik u Dobru – odmah iznad slapa. Teško je odlučiti kada izgleda idiličnije – tijekom toplog ljetnog dana ili zimi kada okolicu prekrije snijeg.

Iako se u njihovoj ponudi mogu naći tipična mesna jela s roštilja na drveni ugljen poput ćevapa, pljeskavica i ražnjića, domaćini će vam najčešće preporučiti da probate tradicionalne goranske specijalitete poput pastrve s grila ili gulaša od divljači s knedlama od kruha.

Gastronomski je imperativ u Gorskom kotaru obrok završiti štrudlom. U bistrou Kamačnik obvezno naručite štrudlu od borovnica bogatog nadjeva koja sjajno uravnotežuje slatke i kiselkaste note voća s domaćim tijestom.

Imajte na umu da su porcije obilne, a cijene prijateljske – za obrok treba izdvojiti između 10 do 25 eura ovisno o naručenom.

Šumska idila u Gorskom kotaru: Drvene kućice za dubinsko opuštanje tijela i uma Forest Amerika, Bungalov Milica, Gorski kotar - 5 Forest Amerika, Bungalov Milica, Gorski kotar - 4 Forest Amerika, Bungalov Milica, Gorski kotar - 3 +2 Forest Amerika, Bungalov Milica, Gorski kotar - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju