Po mnogima ''najlipši grad na svitu'', Split, mjesto je koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Jedna od omiljenih hrvatskih, ali i europskih destinacija za ljetovanje, predstavlja idealnu kombinaciju ležerne i opuštene atmosfere - ponajprije zahvaljujući svojim stanovnicima, zatim bogate kulturne i povijesne baštine te prekrasnih prirodnih ljepota. Ne čudi stoga što je turistička ponuda grada u posljednjih nekoliko godina doživjela pravi ''boom''. Novi hoteli, klubovi, ali i sjajni restorani te barovi konstantno obogaćuju splitsku turističku scenu pa je pronaći način kako privući goste baš u svoj objekt, za ugostitelje postao pravi izazov.

Jedan od provjerenih načina za rješavanje tog izazova svakako je onaj u kojem se gostima ponudi jedinstveni sadržaj, odnosno u ovom slučaju – gastronomski doživljaj. Upravo time su se rukovodili Vedran Sučić i Silvana Tvrdić, vlasnici splitskog 'Misto – Street Food Factory'-ja, koji su osmislili jedinstveni projekt – ''Misto'' je postalo jedini dalmatinski street food.

Koncept je, naime, vrlo jednostavan – prilagođavanje dalmatinskog jela street foodu, pa tako u ovom simpatičnom, svega 26 kvadrata velikom lokalu možete pojesti pašticadu u sendviču, brujet u sendviču, tingul u sendviču, a od nedavno po jednom istraživanju i – najbolji burger u Splitu!

Osmislila ga je chefica Venera Grgić, koja male tajne velikih majstora čuva samo za sebe, no otkriva kako im je ''moto'' u svemu, pa tako i po pitanju burgera, servirati gostu ono što bi i oni sami voljeli pojesti, a to, prije svega, uključuje lokalne svježe namirnice. Upravo one koriste se i prilikom pravljenja još jednog specijaliteta kuće, tzv. street food experiencea. Ako želite doživjeti dalmatinski street food u samo jednom meniju, tu su full experience, fast and furious experience i let's do it experience.

Prava mala rapsodija okusa, boja i mirisa krije se iza svakog od njih, stoga ne čudi kako su, uz standardni menu, postali omiljeni zalogaji i domaćim i stranim gostima, koji su svoju gastronomsku oazu pronašli na adresi Bosanska ulica 11.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju