Kuhano u vodi s maslacem i vrhnjem, jaje na oko savršen je doručak, odličan dodatak salatama ili ukras finom odresku. Priprema je jednostavnija nego kod poširanja, ali princip je sličan.

U trendu Popečci od tikvica Super ljetni ručak Ne trebaju vam jaja: Brzi recept za ekstra hrskave i fine popečke od tikvica Terra Iapodica - 8 Terra Iapodica U zemlji Japoda: Pogledajte kako niču nove kućice pod zemljom nedaleko od Plitvičkih jezera Pečene tikvice iz pećnice Mljac! Pečene tikvice iz pećnice: Njihovo hrskavo savršenstvo gotovo za samo 15 minuta

Sastojci za kuhano jaje na oko:

1 jaje
komadić maslaca
1 žličica vrhnja
sol, papar
2 dl vode

Priprema:

1. Ulijte vodu u lončić ili dublju tavu pa ubacite maslac i vrhnje.

2. Jaje razbijte u zdjelicu te lagano prebacite u vodu.

3. Nakon nekoliko minuta, nakon što se učvrsti bjelanjak, žlicom uzimajte vruću vodu i prelijte nekoliko puta preko žumanjka.

4. Kuhinjskom lopaticom izvadite jaje na tanjur i poslužite s omiljenom salatom i poprženim kriškama kruha.

Ljekoviti napitak Hrana i piće Ljekoviti napitak za manje od 10 kuna: Prijatelj ravnog trbuha i zdrave jetre