Klice mungo graha izvrstan su dodatak pirjanim jelima i jelima iz woka, proljetnim rolicama, juhama i varivima, a mogu imati i glavnu ulogu – na primjer u salatama. Vrlo su zdrave, čiste organizam od toksina, djeluju kao diuretik, jačaju krv i funkciju jetre, a kako sadrže bjelančevine, folnu kiselinu, kalij, željezo i vitamine B kompleksa pa su više nego dobrodošle u vegetarijanskoj i veganskoj prehrani.

Mungo grah ili zelena soja je mahunarka koja potječe iz Azije, a ni na našem tržištu već odavno nije nepoznanica. Osim u trgovinama zdrave hrane, često se mogu sresti i u onim „običnim“. Okus im je neutralan do blago orašast pa će se dobro slagati i s jačim okusima.

Da biste napravili ovu ukusnu i hrskavu korejsku salatu, ne trebaju vam točne količine sastojaka. Kao i kod svake druge salate, slobodni ste stavljati namirnice od oka i po vlastitome ukusu.

Sastojci za korejsku salatu s klicama mungo graha:

  • klice graha, blanširane
  • mladi luk, nasjeckan na kolutiće
  • češnjak, nasjeckan na sitno
  • sezamovo ulje
  • sjemenke sezama
  • soja umak
  • sol

Priprema korejske salate s klicama mungo graha:

  1. Klice kratko blanširajte.
  2. Dodajte luk, češnjak i sjemenke sezama te promiješajte.
  3. Začinite sezamovim uljem i sojinim ukmakom te opet dobro promiješajte.
  4. Dodajte soli po ukusi i poslužite.

  Brzo i sa supernamirnicom: Recept za zasitnu salatu od kvinoje i ljetnog povrća Hranjiva salata od kvinoje i ljetnog povrća - 10 Hranjiva salata od kvinoje i ljetnog povrća - 9 Hranjiva salata od kvinoje i ljetnog povrća - 8 +6 Hranjiva salata od kvinoje i ljetnog povrća - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju