Nedaleko od Petrinje, svega 60 km od Zagreba, nalazi se prostrano imanje i obiteljsko gospodarstvo Korablja Tišinić. Na velikoj površini od gotovo 6 hektara livade i šume prostire se lijepa posavska kuća s restoranom (korablja), uređena u tradicionalnom i rustikalnom stilu, u kojoj možete uzeti i sobu s doručkom.

Oko kuće je terasa i nekoliko sjenica u kojima se možete odmoriti uz kavu i fina domaća jela, jela po narudžbi ili s roštilja i krušne peći, te slastice uz pristupačnu cijenu. Meni se sastoji od lokalnih domaćih jela, poput graha s petrinjskom kobasicom, češnjovki, korabljine juhe, šarana na rašljama iz okolne rijeke, kotlovine.

Nakon ručka možete prošetati predivnom zelenom šumom u kojoj obitavaju jeleni lopatari i ljame koje su vrlo umiljati domaćini. Na imanju se nalazi i pravi mali zološki vrt u kojem se mogu vidjeti ptice, guske i patke, klokani, ljame, srne, divlje svinje, koze i mnoge druge životinje. Osim što će se mališani razveseliti domaćim i egzotičnim životinjama, također mogu uživati i u malom zabavnom parku.

Stoga ako želite pobjeći iz grada u mirnu prirodu, kušati jela Sisačko-moslavačke županije, podružiti se sa divljim i domaćim životinjama i provesti vikend (radno vrijeme je subotom i nedjeljom od 9 do 22 sata), svakako svratite u Korablju Tišinić.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju