Bijela čokolada i kokos savršen su par. Ove namirnice su i glavne zvijezde ukusnih kocki koji su vrlo jednostavni za pripremu, a mogu se napraviti u mikrovalnoj pećnici.

Dovoljno je sastojke za kolač – zaslađeno kondenzirano mlijeko, maslac i šećer ugrijati u mikrovalnoj pećnici, pomiješati s komadićima bijele čokolade, a potom izlijti u kalup, ukrasiti kokosom i staviti u hladnjak.

Najteži dio u cijelom procesu je čekanje da se smjesa stisne i da bude spremna za rezanje i serviranje.

Sastojci:

  • 640 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 180 g bijele čokolade
  • 150 g maslaca
  • 110 g bijelog šećera
  • 20 g tostiranih pahuljica kokosa
  • 2 žlice glukoznog sirupa
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Namastite pravokutni lim za pečenje dimenzija 18 x 28 centimetara i stavite u njega papir za pečenje. Stavite ga sa strane.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte zaslađeno kondenzirano mlijeko, maslac, šećer, ekstrakt vanilije, glukozni sirup i prstohvat
  3. Stavite u mikrovalnu pećnicu na dvije minute. Promiješajte sadržaj zdjele i vratite u mikrovalnu pećnicu. Ponavljajte postupak sve dok se smjesa ne zgusne. Za to će vam biti potrebno oko 14 minuta.
  4. U zagrijanu smjesu ubacite komadiće bijele čokolade i miješajte sve dok se čokolada ne rastopi i ne dobijete glatku smjesu.
  5. Smjesu prebacite u pripremljeni kalup za kolače i pospite tostiranim kokosovim pahuljicama.
  6. Stavite kolač u hladnjak da se stisne oko četiri sata, a potom ga narežite na kocke i poslužite. Dobar tek!

Meko tijesto i puuuno čokolade: Recept za savršeni blagdanski kolač kojem nitko ne može odoljeti Čokoladna babka - 4 Čokoladna babka - 1 Čokoladna babka - 5 +1 Čokoladna babka - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju