Bijela čokolada i kokos savršen su par. Ove namirnice su i glavne zvijezde ukusnih kocki koji su vrlo jednostavni za pripremu, a mogu se napraviti u mikrovalnoj pećnici.
Dovoljno je sastojke za kolač – zaslađeno kondenzirano mlijeko, maslac i šećer ugrijati u mikrovalnoj pećnici, pomiješati s komadićima bijele čokolade, a potom izlijti u kalup, ukrasiti kokosom i staviti u hladnjak.
Najteži dio u cijelom procesu je čekanje da se smjesa stisne i da bude spremna za rezanje i serviranje.
Sastojci:
- 640 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 180 g bijele čokolade
- 150 g maslaca
- 110 g bijelog šećera
- 20 g tostiranih pahuljica kokosa
- 2 žlice glukoznog sirupa
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Priprema:
- Namastite pravokutni lim za pečenje dimenzija 18 x 28 centimetara i stavite u njega papir za pečenje. Stavite ga sa strane.
- U velikoj zdjeli pomiješajte zaslađeno kondenzirano mlijeko, maslac, šećer, ekstrakt vanilije, glukozni sirup i prstohvat
- Stavite u mikrovalnu pećnicu na dvije minute. Promiješajte sadržaj zdjele i vratite u mikrovalnu pećnicu. Ponavljajte postupak sve dok se smjesa ne zgusne. Za to će vam biti potrebno oko 14 minuta.
- U zagrijanu smjesu ubacite komadiće bijele čokolade i miješajte sve dok se čokolada ne rastopi i ne dobijete glatku smjesu.
- Smjesu prebacite u pripremljeni kalup za kolače i pospite tostiranim kokosovim pahuljicama.
- Stavite kolač u hladnjak da se stisne oko četiri sata, a potom ga narežite na kocke i poslužite. Dobar tek!
Meko tijesto i puuuno čokolade: Recept za savršeni blagdanski kolač kojem nitko ne može odoljeti +1