U trendu Špageti s tunom Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 prefinih ljetnih jela za svaki dan ovoga tjedna Čiovo - 2 Nekad Boa, danas Čiovo Može i bez trajekta: Predivan otok nedaleko od Splita na kojem ćete pronaći pustinju, čisto more i rajske plaže Bijela parmigiana s tikvicama Savršeno za ljeto Bijela parmigiana: Recept za zapečene tikvice sa šunkom i sirom

Kolači od kokosa savršeni su desert za ljeto – mekani su, lagani i slasni. Da ih napravite, ne trebaju vam komplicirani sastojci ni puno slastičarskog znanja.

Ne trebaju vam čak ni jaja, maslac i mlijeko. Ovaj kolač od kokosa radi se od sastojaka biljnog porijekla, pa je pogodan za vegane, ali i sve one koji imaju intoleranciju na laktozu.

Kolač od kokosa - sastojci:

Za biskvit:

  • 180 ml kokosova mlijeka iz tetrapaka
  • 160 g glatkog brašna
  • 150 g šećera u prahu
  • 90 ml biljnog ulja
  • 10 g kukuruznog škroba
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 čajna žličica jabučnog octa
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica ekstrakt kokosa
  • ½ čajne žličice soli

Za kremu:

  • 350 g šećera u prahu
  • 200 g biljne zamjene za sirni namaz
  • 100 g margarina sa sobne temperature
  • 100 g ribanog kokosova brašna za posipanje
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Kolač od kokosa - priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pravokutni lim za pečenje premažite uljem i/ili obložite papirom za pečenje i stavite sa strane.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, kukuruzni škrob, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli pomiješajte biljnu zamjenu za mlijeko s octom, uljem, ekstraktom vanilije i kokosa. Miješajte suhe i vlažne sastojke dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Prebacite smjesu u pripremljeni kalup i pecite oko 30 minuta. Provjerite čačkalicom je li biskvit pečen prije nego što ga izvadite iz pećnice.
  4. Ohladite biskvit do kraja pa ga premažite kremom i kokosovim brašnom.
  5. Pripremite kremu: mikserom izradite margarin i biljnu zamjenu za krem sir u glatku smjesu. Postupno dodajte šećer u prahu dok se sastojci ne povežu. Dodajte i ekstrakt vanilije i sve dobro promiješajte.
  6. Stavite kolač u hladnjak da se stisne na oko sat vremena pa ga narežite na kocke i poslužite. Dobar tek!

Slastica koja bi mogla postati hit u Zagrebu: Zarolani kroasani s kremama od čokolade, kokosa, maline... Ziggy's coffee shop - 2 Ziggy's coffee shop - 1 Ziggy's coffee shop - 3 +3 Ziggy's coffee shop - 4