TikTok je postao neiscrpna „trikoteka“ kulinarskih vještina, a neke od njih doista i pale. Jedan od trikova je i onaj za brzinsko guljenje češnjaka, idealan za situacije kada trebate oguliti cijelu glavicu – i to brzo.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Huangjuewan - 2 Najkompliciraniji na svijetu Petlja na pet razina: Suludi nadvožnjak na kojem, ako propustite svoj izlaz, možete ostati i čitav dan

Video od 12 sekundi snimila je @xwowduck, koja je vještinu superbrzog guljenja naučila od svekrve.

Sve što trebate je horizontalno prepoloviti glavicu, staviti je na dasku za rezanje i čvrsto poklopiti širokom i plosnatom oštricom noža.

Ljuska češnjaka ostat će u komadu i dovoljno ju je samo odvojiti. Viralni video potaknuo je milijune ljudi da isprobaju trik s češnjakom te su zaključili da najbolje uspijeva ako koristite češnjak koji je neko vrijeme „odležao svoje“, odnosno nije potpuno svjež.