TikTok je postao neiscrpna „trikoteka“ kulinarskih vještina, a neke od njih doista i pale. Jedan od trikova je i onaj za brzinsko guljenje češnjaka, idealan za situacije kada trebate oguliti cijelu glavicu – i to brzo.

U trendu Kviz općeg znanja - 13 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji čitaju (i pamte) dalje od naslova Spud Bud Spud Bud Hit-krumpiri zbog kojih se čekalo u ogromnim redovima na Dolcu sele se na more Ribarska kuća u uvali Magrovica, Dugi otok, Airbnb - 2 Pravi mali raj Dva metra od mora: Ribarska kućica na Dugom otoku za istinsku uživanciju

Video od 12 sekundi snimila je @xwowduck, koja je vještinu superbrzog guljenja naučila od svekrve.

Sve što trebate je horizontalno prepoloviti glavicu, staviti je na dasku za rezanje i čvrsto poklopiti širokom i plosnatom oštricom noža.

Ljuska češnjaka ostat će u komadu i dovoljno ju je samo odvojiti. Viralni video potaknuo je milijune ljudi da isprobaju trik s češnjakom te su zaključili da najbolje uspijeva ako koristite češnjak koji je neko vrijeme „odležao svoje“, odnosno nije potpuno svjež.