Sastojci:
400 g kupovnih njoka
240 g vrhnja za kuhanje
100 ml bijelog suhog vina
50 g naribanog parmezana
3-4 sušene rajčice
2-3 češnja češnjaka
1 žlica maslaca
1 žlica senfa
šaka svježeg bosiljka
sol i papar po želji
Priprema:
1. U plićem loncu ili dubljoj tavi zagrijte maslac pa na njemu kratko pirjajte sitno nasjeckani češnjak, oko pola minute.
2. Umiješajte senf i sitno nasjeckane sušene rajčice pa sve podlijte vinom. Kuhajte oko dvije minute.
3. Dodajte vrhnje za kuhanje i njoke, dobro promiješajte, poklopite i kuhajte oko pet minuta.
4. Umiješajte sir i nasjeckane listiće bosiljka pa kuhajte još koju minutu dok se njoki ne skuhaju do kraja i ne dobijete kremasti umak.
5. Posolite i poparite po želji.
6. Poslužite toplo uz salatu po želji. Dobar tek!