Sastojci za 2 osobe:

  • 2 komada pilećih prsa
  • 200 grama obične bijele riže
  • ½ litre pilećeg temeljca
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice limunova soka
  • 2 čajne žličice crvene paprike
  • 2 čajne žličice sušenog timijana
  • 1 čajna žličica sušenog peršina
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • malo maslinova ulja
  • svježi peršin za posipanje
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Pomiješajte sušeni timijan, peršin, crvenu papriku, češnjak u prahu, sol i papar. Tom začinskom mješavinom dobro premažite pileća prsa koja ste prethodno istukli batom za mesom.
  2. U dubljoj tavi te na malo maslinova ulja prepržite pileća prsa sa svake strane dok ne dobiju lijepu tamnosmeđu boju. Za to će vam biti potrebno otprilike 3 do 5 minuta sa svake strane.
  3. Izvadite piletinu iz tave, a na preostaloj masnoći kratko prepržite zrna riže.
  4. Rižu podlijte temeljcem, limunovim sokom i preostalom začinskom mješavinom. Sve dobro promiješajte pa u tavu vratite i pečenu piletinu.
  5. Poklopite tavu i pustite da se sve zajedno kuha oko 20 minuta na umjerenoj temperaturi, odnosno dok riža ne popije svu tekućinu.
  6. Poslužite sa svježim peršinom te uz sezonsku salatu po želji. Dobar tek!

5 jela koje treba probati svaki pravi ljubitelj piletine Ćufte u bijelom umaku Hladna salata od tjestenine i piletine Pašteta +2 Pileći ražnjići su hit svakoga ljeta i sezone roštiljanja

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju