Ime i prezime: Marko Gajski

U kuhinji ne možeš bez: Moje ekipe

Namirnica koja ti ne može dosaditi: Riba

Što te može isprovocirati u poslu: Kašnjenje

Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Dobrog raspoloženja

Tajna dobrog rižota je: Riža

Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Lošu kopiju

Kako najviše voliš pripremati jaja: Kad mi ih drugi spreme.

Michelinova zvjezdica, da ili ne: Uvijek

Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Tijesto za gyoze

Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Molekularna kuhinja

Da ne kuhaš, što bi radio: Bio broker.

Precijenjena namirnica: Ne postoji.

Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam… Nemam žaljenja

Nepravedno podcijenjen sastojak: Svinjska mast

Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Ništa ne bih ispravljao.

Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: Đurine kućne čarolije

U tri riječi: Što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Identitet, namirnica, profesionalnost

Pivo ili vino: Vino

Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Lava cake

Riba ili meso: Oboje

Kakav gost te može izbaciti iz takta: Koji se osjeća kao kod kuće.

Prvo jelo na koje si bio ponosan: Beef tartar

Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Nasred pučine

Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Gordon Ramsay

Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Tripice

Gdje bi uvijek otišao na ručak u Hrvatskoj: Pelegrini Šibenik

Koje ti je jelo guilty pleasureFoie Gras

Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Kucajuće srce zmije koje se služi u rakiji u Vijetnamu.

Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Osjećaj sreće

Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi može navući... moja ekipa na poslu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju