Ime i prezime: Marko Gajski
U kuhinji ne možeš bez: Moje ekipe
Namirnica koja ti ne može dosaditi: Riba
Što te može isprovocirati u poslu: Kašnjenje
Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Dobrog raspoloženja
Tajna dobrog rižota je: Riža
Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Lošu kopiju
Kako najviše voliš pripremati jaja: Kad mi ih drugi spreme.
Michelinova zvjezdica, da ili ne: Uvijek
Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Tijesto za gyoze
Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Molekularna kuhinja
Da ne kuhaš, što bi radio: Bio broker.
Precijenjena namirnica: Ne postoji.
Nadopuni rečenicu: Žao mi je što nisam… Nemam žaljenja
Nepravedno podcijenjen sastojak: Svinjska mast
Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Ništa ne bih ispravljao.
Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: Đurine kućne čarolije
U tri riječi: Što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Identitet, namirnica, profesionalnost
Pivo ili vino: Vino
Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Lava cake
Riba ili meso: Oboje
Kakav gost te može izbaciti iz takta: Koji se osjeća kao kod kuće.
Prvo jelo na koje si bio ponosan: Beef tartar
Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Nasred pučine
Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Gordon Ramsay
Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Tripice
Gdje bi uvijek otišao na ručak u Hrvatskoj: Pelegrini Šibenik
Koje ti je jelo guilty pleasure: Foie Gras
Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Kucajuće srce zmije koje se služi u rakiji u Vijetnamu.
Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Osjećaj sreće
Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi može navući... moja ekipa na poslu.