Kada se temperature u termometru podignu iznad 30 Celzijevih stupnjeva želimo osvježavajuća i hladna jela oko kojih se ne moramo više truditi.

Ova hladna juha od sirovih krastavaca savršen je izbor. Iako u Hrvatskoj postoji verzija variva od krastavaca koja se kuha i koja uvijek podijeli mišljenja među gurmanima, mi vam danas predlažemo osvježavajuću verziju.

Ova juha od krastavaca nadahnuta je španjolskim gazpachom – priprema se od sirovih krastavaca i nije ju potrebno kuhati. Štoviše, uz dobar blender ili sjeckalicu povrća može se spremiti za manje od pet minuta.

Poslužite je kao hladno predjelo ili međuobrok u vrući ljetni dan.

Sastojci:

  • 600 g svježih krastavaca
  • 150 g grčkog jogurta
  • 3 grančice svježe mente
  • 1 limeta
  • šaka svježeg vlasca
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Ogulite krastavce, očistite koštice i narežite na kocke.
  2. Ubacite ih s grčkim jogurtom u sjeckalicu povrća ili blender i pretvorite u gustu juhu.
  3. U blender dodajte i svježe začinsko bilje te sok jedne limete. Posolite i popaprite po želji.
  4. Poslužite hladno. Dobar tek!

5 prefinih jela koja moraju probati svi ljubitelji svježih krastavaca Krastavac Svježi krastavac je hit svakog ljeta Rolice s krastavcima +2 Ilustracija zelenog smoothieja s krastavcem i jabukom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju