Kada se temperature u termometru podignu iznad 30 Celzijevih stupnjeva želimo osvježavajuća i hladna jela oko kojih se ne moramo više truditi.
Ova hladna juha od sirovih krastavaca savršen je izbor. Iako u Hrvatskoj postoji verzija variva od krastavaca koja se kuha i koja uvijek podijeli mišljenja među gurmanima, mi vam danas predlažemo osvježavajuću verziju.
Ova juha od krastavaca nadahnuta je španjolskim gazpachom – priprema se od sirovih krastavaca i nije ju potrebno kuhati. Štoviše, uz dobar blender ili sjeckalicu povrća može se spremiti za manje od pet minuta.
Poslužite je kao hladno predjelo ili međuobrok u vrući ljetni dan.
Sastojci:
- 600 g svježih krastavaca
- 150 g grčkog jogurta
- 3 grančice svježe mente
- 1 limeta
- šaka svježeg vlasca
- sol i papar po želji
Priprema:
- Ogulite krastavce, očistite koštice i narežite na kocke.
- Ubacite ih s grčkim jogurtom u sjeckalicu povrća ili blender i pretvorite u gustu juhu.
- U blender dodajte i svježe začinsko bilje te sok jedne limete. Posolite i popaprite po želji.
- Poslužite hladno. Dobar tek!
5 prefinih jela koja moraju probati svi ljubitelji svježih krastavaca +1