„Ovisnici“ o kokicama imaju svoje male tajne pečenja od kojih ne odstupaju. Oni koji ih peku u loncu ili tavi kukuruz ubacuju tek kad se oko probnog zrna u ulju počinju pojavljivati mjehurići, a jedna od tajni mekih kokica jest i to da lagano otklopite poklopac tijekom pečenja, tek toliko da uđe zraka, ali da ne napravite nered u kuhinji.
Čekanje da pukne i zadnje zrno često nije dobra ideja jer ostale kokice za to vrijeme mogu zagorjeti.

Neki sol dodaju u ulje, a drugi ih sole naknadno. U manje nezdravoj varijanti peku se na mješavini maslinova ulja i maslaca, a kako bi omiljena grickalica imala primamljivu aromu, možete ga rastopiti i preliti ih, no pritom će se neke kokice slijepiti i postati gnjecave. 

Kako biste to izbjegli, a toliko volite kokice da vam nije problem dodatno se oko njih potruditi, upotrijebite raspršivač za ulje. Rastopite maslac i ulijte ga u raspršivač pa poprskajte kokice u većoj posudi, miješajući kuhačom kako bi se lijepo rasporedio. U zdravijoj varijanti koristi se i ghee, odnosno pročišćeni maslac, a njime možete poprskati i kokice pečene na vrućem zraku. 

Osim maslaca dodaje se i limunov sok, a osim solju posipavaju se i parmezanom, u mužaru zgnječenim sezamom te paprom.

Krumpir-salata Hrana i piće Najbolja koju ćete probati: Trik za sočniju i kremastiju krumpir-salatu