Riba je bez sumnje jedna od najboljih i najvrjednijih namirnica, temelj svake kvalitetne prehrane i izvor brojnih vrijednih nutrijenata. Poznato je da bi se riba, prema preporukama nutricionista, na našem tanjuru trebala naći dva puta tjedno. No, važno je znati da nije svaka riba jednaka. Kvalitetu određuje kakvoća mora, odnosno, slanost i temperatura. Srećom, Jadransko se more može pohvaliti idealnim omjerom tih dvaju čimbenika, a samim time i nekima od najkvalitetnijih riba u svijetu.

PR PR (Foto: PR)

Jedna je od takvih i jadranska sardina, koja sadrži čak 25 puta veću količinu blagotvornih Omega-3 masnih kiselina od lososa, a posebno je bogata i lako probavljivim proteinima, kalcijem, vitaminom D, B kompleksom i jodom. Također, jedna je od rijetkih namirnica koja sadrži i svih deset esencijalnih kiselina. Sve to rezultiralo je time da je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila mediteranski ručak sa srdelom, lešo blitvom, maslinovim uljem i čašom crnog vina najzdravijim mogućim obrokom.

PR PR (Foto: PR)

Sinergija tradicije i suvremene proizvodne tehnologije

Uz takvu ribu, sve drugo ostaje jednostavno. Kažemo ostaje jer tradicija se nije promijenila još od 1877. godine. Iz srca Jadranskog mora, srdele odlaze ravno u tvornicu, gdje se pažljivo slažu u konzerve, uz dodatak samo dva prirodna sastojka - malo soli i malo ulja, bez ikakvih aditiva i umjetnih konzervansa. Upravo je takva sinergija 144-godišnje tradicije i suvremene proizvodne tehnologije ključ kvalitete Eva sardina.

Eva sardine poželjan su gost svakog stola, ne samo zbog svog okusa, već i zbog mnogobrojnih pozitivnih zdravstvenih učinaka. Redovita konzumacija sardina smanjuje rizik od bolesti krvožilnog sustava, poboljšava koncentraciju, a naše kosti i mišiće čini zdravima i snažnima. Kada svemu tome dodamo da njihovim unosom svoj organizam opskrbljujemo i vitaminom sunca, jasno je kao dan zašto su Eva sardine super hrana iz Jadrana!

PR PR (Foto: PR)

Ne preostaje drugo nego uploviti u more predivnih, ali i zdravih okusa, a dodatnu inspiraciju potraži na Eva web stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju