Da se čokolada i riža vole – nikada nije bila tajna. Čokoladni puding od riže jednostavan je desert, gotov za samo pola sata, u kojem možete uživati dok je još vruć ili kad se ohladi. A imate li te sreće da napravite dovoljno, na oba načina. Puding će ostati dobar i do tri dana nakon kuhanja, naravno, u hladnjaku.

U trendu Plima, ilustracija Nezapamćena nepogoda Jadranski cunami: Dan kada je podivljalo more uhvatilo ljude na spavanju, izvlačilo ih iz kuća i potapalo brodove Cilbir - 5 Turci ga obožavaju Ne gine vam aplauz: Isprobajte cilbir - jednostavno, ali prefino tursko jelo koje je idealno za vruće dane Varivo od mahuna Tjedni jelovnik 7 sirotinjskih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za smiješan novac

Za čokoladni puding od riže treba vam tek nekoliko svakodnevnih sastojaka. Odaberite arborio rižu čija će se kremasta tekstura sjajno stopiti s čokoladom, a ne zaboravite dodati ni malo soli – ona će ovaj puding učiniti još čokoladnijim. 

Čokoladni puding od riže - sastojci:

  • 425 g arborio riže
  • 40 g kakaa u prahu
  • 500 ml vode
  • 30 g maslaca
  • 350 ml vrhnja za kuhanje
  • 70 g šećera
  • 115 g čokolade za kuhanje, grubo nasjeckane
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • tučeno vrhnje, za posluživanje

Čokoladni puding od riže - priprema:

  1. U neprianjajućoj tavi pomiješajte rižu, vodu, vrhnje za kuhanje, kakao u prahu, maslac i šećer.
  2. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok ne zavrije.
  3. Kada zavrije, otklopite i, povremeno miješajući, kuhajte 20 do 25 minuta, dok riža ne omekša.
  4. Kada je riža kuhana, maknite tavu s vatre i umiješajte čokoladu, sol i ekstrakt vanilije.
  5. Izlijte puding u zdjelice i poslužite topao ili hladan, po želji s tučenim vrhnjem.

Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.