Dobar biskvit je sočan i ukusan. Da biste biskvitu podarili sočnost – u smjesu dodajte kvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje.
Sočnost biskvitu dat će i gust grčki jogurt, a nevjerojatno aromu i okus crna kava te kakao u prahu. Nemojte štedjeti na kvaliteti sastojaka i iznenadit ćete se konačnim rezultatom.
Ovaj čokoladni biskvit je toliko ukusan i sočan da vam ne treba nikakva krema niti nadjev uz njega. Pospite ga tek s nešto šećera u prahu, a po želji možete dodati i nešto svježeg voća.
Čokoladni biskvit - sastojci:
- 150 g bijelog šećera
- 125 ml jake crne kave
- 120 g grčkog jogurta
- 80 g brašna
- 65 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 65 g kakao praha
- 25 g bademova brašna
- 1 veliko jaje
- 1 žumanjak
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- ½ čajne žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- šećer u prahu za ukrašavanje
Čokoladni biskvit - priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pripremite okrugli kalup za torte promjera 20 centimetara. Namastite ga / prekrijte papirom za pečenje i stavite sa strane.
- Pomiješajte u zdjeli suhe sastojke: brašno, bademovo brašno, šećer, kakao prah, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. Pomiješajte.
- U drugoj zdjeli pomiješajte sve mokre sastojke: jaje, žumanjak, grčki jogurt, ekstra djevičansko maslinovo ulje, ekstrakt vanilije i kavu. Dobro promiješajte.
- Mokre sastojke sljubite sa suhim sastojcima. Dobro izmiksajte smjesu – po mogućnosti s električnim mikserom. Miksajte dok ne dobijete glatku jednoličnu smjesu.
- Prebacite smjesu u pripremljeni kalup za torte. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 25 do 35 minuta, odnosno dok nije pečena do kraja. Provjerite čačkalicom je li biskvit pečen prije nego što ga izvadite iz pećnice.
- Ohladite biskvit, pospite ga sa šećerom u prahu i poslužite. Dobar tek!
Meko tijesto i puuuno čokolade: Recept za savršeni blagdanski kolač kojem nitko ne može odoljeti +1