Na nekoliko minuta hoda od Ilice i Britanskog trga otvorilo se novo mjesto u Zagrebu kakvo nećete pronaći nigdje drugdje u Hrvatskoj – butik dizajnerskog namještaja i umjetničkih predmeta za dom koji je ujedno i prostor u kojem se njeguje kultura vina kroz radionice, ali i birane etikete koje se ondje mogu popiti uz fine zalogaje.

Takav koncept poznat je u svjetskim metropolama, a Lijepoj Našoj predstavljaju ga dvije kreativke: Jelena Šimić Valentić, poznata sommelierka koja već godinama vodi najpoznatiju vinsku školu u Zagrebu, i Sanja Gregorius, mnogima poznata kao vlasnica nekadašnjeg restorana Apetit City.

A'more i Pupitres dva su imena koja dominiraju izlogom koji priča jednu posebnu priču o prijateljstvu i novim počecima, a pronaći ćete ga u Medulićevoj ulici na broju 12.

"Namjena prostora je multifunkcionalna te je stoga i pristup projektiranju bio takav da je trebalo zadovoljiti i objediniti prodajno-izložbenu, ugostiteljsku i servisnu funkciju", otkriva arhitektica Vlatka Čižmić, zaslužna za uređenje interijera koji se proteže na gotovo 200 četvornih metara.

"Proizvodi koji se nalaze u trgovini odražavaju osobnost mladih dizajnera diljem svijeta, a mene su oduševili i inspirirali da kreiram atraktivnu paletu artikala koji su neodoljivi, karakterni, veselih boja, korisni i koji svaki dom čine posebnijim!" otkriva Sanja.

Birane etikete 

Vinski entuzijasti koji su do nedavno zalazili u Pupitres boutique vinske kulture u Frankopanskoj ljubav prema vinu kod Jelene Šimić Valentić nastavit će njegovati u novom prostoru, gdje će se i dalje dolaziti na vinske škole i radionice. U cijeli prostor, koji obuhvaća i A'more i Pupitres stane do 200-tinjak ljudi, a Pupitres ima 60 sjedećih mjesta.

Ondje ćete pronaći vina koja Jelena bira prema inspiraciji, tako da gosti iz tjedna u tjedan mogu otkrivati nove etikete koje dolaze iz Hrvatske i cijelog svijeta. Bilo da želite popiti čašu pjenušca, šampanjca ili talijanskog prosecca, narančastog, bijelog ili crnog vina, kušati kakav porto ili austrijski slatkiš u čaši, ondje ćete zasigurno utažiti znatiželju. Kako nam priča Jelena, sva vina koja se nalaze u Pupitresu poslužuju se i na čaše.

Osim vina, u prijepodnevnim satima ondje se može uživati u dobroj kavi talijanskog brenda iz Padove, popiti cijeđeni sok ili pojesti kakav fini zalogaj. Večeri će pak biti ispunjene vinima i raznim tematskim radionicama.

Na izlet usred grada: 5 mjesta u Zagrebu koja će vas osvojiti mirom, hladom i ljepotom prirode Jezero Ontario u Lučkom Dotrščina Dotrščina +2 Grmoščica

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju