Mekani biskvit s okusom vanilije, gusta krema od mascarponea i ne jedna višnja, nego čitav sloj svježeg bobičastog voća na vrhu – može li bolje i jednostavnije? Teško.

Za ovaj sočni ljetni desert trebat ćete odvojiti tek sat vremena (uključujući i vrijeme pečenja), a torta se slaže tako lagano da smo sigurni da biste uspjeli i zatvorenih očiju. Ipak ih držite otvorenima kako biste imali manje nereda u kuhinji, ali i kako biste uživali u izgledu ove torte koja će ukrasiti svaki stol i uljepšati svaku prigodu.

Sastojke za ovu jednostavnu i brzu tortu sa svježim voćem vrlo vjerojatno uvijek imate kod kuće, a od voća možete birati između jagoda, malina, borovnica i kupina, a ako ne možete odabrati nešto od toga – samo pomiješajte omiljene bobice.

Osim malo vremena i volje, za tortu sa svježim voćem trebat će vam još mikser, pećnica, dvije zdjele i silikonska lopatica. I fotoaparat kada bude gotova.

Sastojci za brzu tortu sa svježim voćem:

Biskvit:

  • 90 g maslaca, sobne temperature
  • 150 g šećera
  • 2 velika jaja, sobne temperature
  • 170 g brašna
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • ½ čajne žličice soli
  • 120 g kiseloga vrhnja, sobne temperature
  • 35 ml ulja
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Kremu:

  • 150 g mascarponea
  • 1 čajna žličica paste od vanilije
  • 75 g šećera u prahu
  • 90 g slatkog vrhnja
  • 400 g bobičastog voća po izboru

Voće:

  • 400 g bobičastog voća po izboru

Priprema brze torte sa svježim voćem:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Pripremite lim promjera 23 cm i obložite ga papirom za pečenje.
  2. Prosijte višenamjensko brašno, kukuruzni škrob, prašak za pecivo i sol i ostavite sa strane.
  3. U velikoj zdjeli miksajte maslac i granulirani šećer 3 minute velikom brzinom. Dodajte jedno po jedno jaje u smjesu i nastavite miksati dok se ne sjedini.
  4. Dodajte polovicu mješavine suhih sastojaka, miksajući malom brzinom.
  5. Zatim dodajte kiselo vrhnje, ulje, ekstrakt vanilije i miksajte dok se sve ne sjedini, pa dodajte drugu polovicu suhih sastojaka i miksajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu.
  6. Izlijte kolač u pripremljeni kalup i pecite 30 minuta ili dok čačkalica zabodena u biskvit ne izađe sasvim čista.
  7. Izvadite iz pećnice i pustite kolač da se hladi na rešetki. Nakon 10 minuta izvadite kolač iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi.
  8. Kada se kolač potpuno ohladi, napravite kremu. Električnom miješalicom miješajte mascarpone, pastu od vanilije i šećer u prahu dok ne dobijete glatku smjesu.
  9. Dodajte slatko vrhnje i miksajte dok ne dobijete čvrstu kremu. Ako nećete odmah slagati tortu, spremite kremu u hladnjak.
  10. Stavite biskvit na tanjur za posluživanje. Premažite ga kremom od mascarponea i na kraju po vrhu rasporedite bobičasto voće po izboru.

4 sastojka: Recept za prefini ledeni desert u kojem jednako guštaju i tim voće i tim čokolada Bingsu - 3 Bingsu - 2 Bingsu - 1 +2 Bingsu - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju