Za ovaj brz i ukusan obrok treba vam samo pet sastojaka: nekoliko kriški dimljenog lososa, tjestenina, limun, sir mascarpone i mladi špinat. Ok, i sol i papar ako želite. Rezultat je sjajan u što se i sami možete uvjeriti za samo 20 minuta.
Još bolje je samo to što ćete za brzu tjesteninu s lososom i limunom iz jednog lonca efektivno imati posla tek pet minuta, a ostalih 15 samo ćete ubacivati sastojke u lonac i tu i tamo promiješati i pogledati "kako ide".
Količina namirnica iz recepta dovoljna je za četiri porcije. Ova jednostavna i divno kremasta tjestenina bit će jednako dobar ručak "za goste" i brza večera koja će vam uljepšati sredinu tjedna.
Sastojci za brzu tjesteninu s lososom i limunom iz jednog lonca:
- 1 limun
- 350 g tjestenine (npr. pappardelle ili špageti)
- 250 g mascarponea
- 150 g mladog špinata
- 150 g dimljenog lososa, narezanog na komade veličine zalogaja
- 1,25 l vode
- sol i papar, po želji
Priprema brze tjestenine s lososom i limunom iz jednog lonca:
- Gulilicom za krumpir izrežite koru 1 limuna, a zatim je uzdužno narežite na tanke trake. Iscijedite sok od limuna.
- U veliki lonac ulijte sok od limuna i 1,25 litara vode. Pokrijte i zakuhajte na srednje jakoj vatri. Dodajte 350 grama tjestenine i kuhajte dvije minute manje nego što piše u uputama.
- Smanjite vatru na srednju i dodajte 250 grama mascarponea i 150 grama mladog špinata. Kuhajte, miješajući, 2 minute ili dok tjestenina ne postane al dente i dok se mascarpone ne otopi. Maknite s vatre. Ostavite sa strane 2 minute ili dok se umak malo ne zgusne.
- Umiješajte limunovu koricu i 150 grama dimljenog lososa.
- Začinite po ukusu i poslužite.