Za ovaj brz i ukusan obrok treba vam samo pet sastojaka: nekoliko kriški dimljenog lososa, tjestenina, limun, sir mascarpone i mladi špinat. Ok, i sol i papar ako želite. Rezultat je sjajan u što se i sami možete uvjeriti za samo 20 minuta.

Još bolje je samo to što ćete za brzu tjesteninu s lososom i limunom iz jednog lonca efektivno imati posla tek pet minuta, a ostalih 15 samo ćete ubacivati sastojke u lonac i tu i tamo promiješati i pogledati "kako ide".

Količina namirnica iz recepta dovoljna je za četiri porcije. Ova jednostavna i divno kremasta tjestenina bit će jednako dobar ručak "za goste" i brza večera koja će vam uljepšati sredinu tjedna.

Sastojci za brzu tjesteninu s lososom i limunom iz jednog lonca:

  • 1 limun
  • 350 g tjestenine (npr. pappardelle ili špageti)
  • 250 g mascarponea
  • 150 g mladog špinata
  • 150 g dimljenog lososa, narezanog na komade veličine zalogaja
  • 1,25 l vode
  • sol i papar, po želji

Priprema brze tjestenine s lososom i limunom iz jednog lonca:

  1. Gulilicom za krumpir izrežite koru 1 limuna, a zatim je uzdužno narežite na tanke trake. Iscijedite sok od limuna.
  2. U veliki lonac ulijte sok od limuna i 1,25 litara vode. Pokrijte i zakuhajte na srednje jakoj vatri. Dodajte 350 grama tjestenine i kuhajte dvije minute manje nego što piše u uputama.
  3. Smanjite vatru na srednju i dodajte 250 grama mascarponea i 150 grama mladog špinata. Kuhajte, miješajući, 2 minute ili dok tjestenina ne postane al dente i dok se mascarpone ne otopi. Maknite s vatre. Ostavite sa strane 2 minute ili dok se umak malo ne zgusne.
  4. Umiješajte limunovu koricu i 150 grama dimljenog lososa.
  5. Začinite po ukusu i poslužite.

Kako pripremiti losos: Savjeti i trikovi uz koje će uvijek biti sočan i ukusan Losos - 7 Losos - 6 Losos - 5 +5 Losos - 4

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju