Brutti ma buoni klasični su talijanski kolačići koji se u prijevodu nazivaju „ružni, ali dobri“. Poznati su i kao mandorlati di San Clement, a omiljeni su u Toskani. Za pripremu će vam biti potrebni orašasti plodovi poput badema ili lješnjaka te šećer i bjelanjci. 

Brutti ma Buoni - sastojci

  • 170 g lješnjaka
  • 150 g šećera
  • 3 srednja jaja (samo bjelanjak)

Brutti ma Buoni - priprema

  1. U sjeckalici ili mlincu usitnite lješnjake i šećer dok ne dobijete teksturu sličnu pijesku. Pazite da ne pretjerate s miješanjem kako ne biste dobili maslac od lješnjaka.
  2. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.
  3. Zagrijte smjesu od lješnjaka i šećera u loncu na laganoj vatri. Dodajte trećinu istučenih bjelanjaka u smjesu od lješnjaka i šećera te lagano umiješajte. Umiješajte i preostale tučene bjelanjke dok se ne sjedini. Nastavite kuhati na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne — to obično traje oko 30 minuta uz stalno miješanje.
  4. Zagrijte pećnicu na 150°C. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu i istiskujte u hrpicama na lim obložen papirom za pečenje, ostavljajući dovoljan razmak između njih pa pecite oko 30 minuta.
  5. Prema želji kekse pospite mljevenim lješnjacima i/ili šećerom u prahu.

S ovih 10 namirnica iz smočnice nikad nećete biti gladni – čak i kada nemate ništa u frižideru Zobena kaša Tjestenina s tunom iz konzerve Popčeci od kvinoje i bijelog graha +1 Riža i grah popularno je jelo u Južnoj Americi

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju