Potkraj rujna ove godine trebala bi biti otvorena Međunarodna zračna luka Beijing Daxing u glavnom gradu Kine. Aerodrom bi se trebao prostirati na više od milijun kvadratnih metara na granici s Langfangom u provinciji Hebei te rasteretiti rastući aviopromet u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Međunarodna zračna luka Peking dosad se smatrala najprometnijim kineskim aerodromom sa 100 milijuna putnika u 2018. i drugim najprometnijim na svijetu nakon Hartsfield-Jacksona u Atlanti u Sjedinjenim Američkim Državama. Novi aerodrom te bi brojke trebao dostići do 2025. godine.

Novi istanbulski aerodrom - 3 Zanimljivosti Najvažnija točka svijeta: Otvoren megaaerodrom koji će postati najprometniji na svijetu!

Međunarodna zračna luka Beijing Daxing bit će baza kompanijama China Southern Airlines te China Eastern Airlines. U njezinu izgradnju bit će utrošeno 12 milijardi američkih dolara.

Glavnu zgradu novog aerodroma dizajnirala je slavna britanska arhitektica iračkih korijena Zaha Hadid. U njoj će biti odijeljeni terminali za domaći i međunarodni promet, a sam dizajn zgrade trebao bi olakšati proces ukrcavanja u zrakoplov, kao i snalaženja po njemu.

Kansai aerodrom u Japanu - 5 Putovanja "Nestvarni" aerodrom koji bi za 50 godina mogla progutati voda

"Sveukupna simetrija dizajna aerodromskog terminala, zajedno s njegovim tečnim, međusobno povezanim oblicima, stvara fluidnu kompoziciju koja evocira harmoniju i dokaz o ravnoteži kineskih krajolika, dok su njegove boje i materijali izraz vizualnog jezika unutar tradicionalne kineske kulture," stoji na stranicama tvrtke preminule Zahe Hadid.

Kako će izgledati novi kineski aerodrom, provjerite u našoj fotogaleriji.

Pogledajte i:

Proglašen najbolji aerodrom na svijetu za 2019. godinu Zračna luka Changi - 2 Zračna luka Haneda, Tokio Zračna luka Incheon, Južna Koreja +0 Zračna luka Hamad, Doha