Kontrolni toranj iz Drugog svjetskog rata sve je veći hit među ljubiteljima mjesta od povijesnog značaja jer od nedavno mogu u njemu prespavati - nađu li se u Škotskoj.

HMS Owl nekadašnja je zrakoplovna baza koja se nalazi oko devet kilometara jugoistočno od Taina u Škotskom visočju koju je svojedobno kao koristila ratna mornarica. Kontrolni toranj se 1957. prestao koristiti i zatvorio sve dok ga nije otkupio bračni par Justin Hooper i Charlotte Seddon te uredio za iznajmljivanje.

HMS Owl - 5 HMS Owl - 5 (Foto: Airbnb.com)

Potrošili su pet godina na preuređivanje, a pritom su zadržali dozu vojničkog dizajna. Sobe imaju goleme prozore s puno svjetla s kojih puca spektakularan pogled na prirodu, a za miran san svojih gostiju domaćini su se pobrinuli odabirom udobnih i velikih kreveta.

Reakcije gostiju su sjajne. Jednako su oduševljeni smještajem, kao i vlasnicima te doručkom. 

HMS Owl - 1 HMS Owl - 1 (Foto: Airbnb.com)

Tko poželi može se okušati u biljaru ili stolnom nogometu, a na raspolaganju je i kuhinja u kojoj se poslužuje doručak. Cijena noćenja je oko 850 kuna, a izgled interijera provjerite u našoj galeriji.

Kansai aerodrom u Japanu - 1 Putovanja Hoće li nestati pod morem? Aerodrom na umjetnom otoku do kojeg vodi 3750 metara dug most

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju