Eko-etno selo Stara Kapela
smješteno je među obroncima Požeške gore u općini Nova Kapela koje je udaljeno od Slavonskog Broda oko četrdesetak kilometara.

Osmišljeno je kao svojevrsno selo-hotel, odnosno zaokružena turistička destinacija u kojem veće grupe ljudi mogu provoditi svoj odmor u skladu s prirodom.

Svi su objekti obnovljeni u duhu tradicionalne slavonske arhitekture, stoga panoramom dominira stari crijep i cigla. Slavonske kuće ispunjene su starim škrinjama, ormarima, krevetima i drugim predmetima iz svakodnevnog života naših djedova i baka.

Prespavati možete u Tucinoj kući, Pavinoj kući, Kući tete Kate ili pak u Stričevom gruntu koji je izgrađen prije otprilike sto godina, ali i probati brojne slavonske specijalitete.

Po selu se možete voziti uređenim biciklističkim stazama, a u okolici istražiti 120 biljnih vrsta, te osamdesetak vrsta ptica. U selu se ističu i ploče s napisanim stihovima poznatih hrvatskih pjesnika vezanih uz selo i Slavoniju poput Dobriše Cesarića ili Dragutina Tadijanovića. 

Povrh svega, ovdje se možete dubinski odmoriti jer nema buke ni prometa. Budite i liježete okruženi potpunim mirom i tišinom. Treba imati na umu da u Staroj Kapeli nema signala, pa mobitel možete i ostaviti kod kuće.

Naš suradnik Romeo Ibrišević proveo je dan u Eko-etno selu Stara Kapela, a kako izgleda ova zelena oaza provjerite u fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju