Na najkamenitijem i najsurovijem dijelu otoka Paga, točnije iznad mjesta Zubovići, u općini Novalja, otvara se poučno rekreativna staza pod nazivom Kozje berdo. Zašto kozje, kad u Zubovićima nema niti jedne koze, saznati možete 28. i 29.04.2017. godine kada se održava i službeno otvorenje staze, koja će obogatiti turističku ponudu cijelog otoka.Organizator, Udruga Veli Škoj Zubovići, potrudit će se da planinari i rekreativci u subotu, 29. travnja prođu sve lokacije koje ovaj dio otoka čine jedinstvenim. Od rudnika boksita, preko čarobnih uvala Gornjega mora, do nogometnog igrališta usred kamenjara i uskih parapeta društvo će rekreativcima praviti naš vodič, paške ovce te razne legende, s kojima se možda pojavi i koja velebitska vila. Prolazit će se stoljetnim utabanim putevima kojima su naši djedovi i bake gonili ovce i kuda se išlo na brod za u Karlobag. Pogled koji puca na Velebit i sve Kvarnerske otoke nikoga neće ostaviti ravnodušnim a staza će opravdati zašto Pag zovu i mjesečevim otokom.Na završetku šetačke ture sve polaznike čeka ručak, a u večernjim satima organizirana je zabava.

Dolazak sudionika očekuje se već u petak, stoga je u večernjim satima predviđeno druženje i poučno predavanje o otoku i samoj stazi. Na otok Pag može se stići trajektom ili Paškim mostom, a svi sudionici mogu rezervirati svoj smještaj preko Udruge Veli Škoj.Kotizacija za sudjelovanje iznosi 50 kn, a uključuje rezervaciju mjesta na događanju, piće dobrodošlice, predavanje u petak, i ručak u subotu po završetku staze, te prigodan dar.

Sve što trebate napraviti je prijaviti se na: udrugaveliskoj@gmail.com, preko Fb stranice Veli Škoj Zubovići ili preko prijavnice na paghiking.com. Prijaviti se možete i na startu, na sam dan održavanja, 29.04.2017. do 10:00 sati.

U sklopu otvorenja održava se i prvi foto natječaj "Pag Photohike". Prijavom za sudjelovanje u otvaranju staze ostvarujete i pravo sudjelovanja na natječaju u kojem možete osvojiti jako lijepu nagradu. Više o detaljima pročitajte ovdje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju