Legendarni američki rokeri, koji žare i pale diljem svjetskih pozornica od davne 1973., ovaj će tjedan održati koncert u glavnom gradu Finske, Helsinkiju. S obzirom na važnost benda i status koji uživaju, vlasti Helsinkija odlučile su im dobrodošlicu pružiti na prilično originalan način.

 

A post shared by Elina Nagaeva (@e_____) on


Slavni rokeri nastupit će 4. svibnja u Hartwell Areni, a gradske vlasti odlučile su lica četiri velika spomenika ukrasiti crno-bijelim maskama, kakve članovi Kissa inače nose na svojim koncertima.

Kipovi se inače nalaze na glavnom željezničkom kolodvoru (zamislite da u Zagrebu obojate kralja Tomislava), tako da svaki dan u pogledu na njih mogu uživati tisuće Finaca i njihovih gostiju. Čini se kako ovo nije ništa čudno za Finsku, s obzirom na to da je riječ o zemlji u kojoj su rock i heavy metal itekako na cijeni. Uostalom, sjetite se samo 2006. godine i benda Lordi koji je slavio na Eurosongu.

 

A post shared by Suski Hiltunen (@tsuskih) on


Maske će na licima kipova ostati do petka, tako da će i sami članovi benda moći iz prve ruke vidjeti kako to točno izgleda.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju