Gordon Ramsay jedan je od najslavnijih kuhara na svijetu. Uz čak 16 Michelinovih zvjezdica koje su dodijeljene njegovim restoranima i kulinarske reality showove i emisije, slobodno se može reći da je ujedno i jedan od najuspješnijih kuhara današnjice.

Iako u svojim restoranima poslužuje kompleksna i zadivljujuća jela, kod kuće mu je najvažnije kuhati brzo, jednostavno, ali i dalje ukusno. U ovoj je kulinarskoj seriji, stoga, odlučio s gledateljima podijeliti jednostavne male tajne i trikove koji mogu poslužiti svakome, pa čak i onima bez mnogo kulinarskog iskustva, u svakodnevnoj pripremi sjajnih obroka za cijelu obitelj.

> Gordon Ramsey vs. Jamie Oliver: Tko je bolji majstor?

Gordon će u svakoj epizodi demonstrirati pripremu osnovnih obroka u danu – doručka, ručka i večere, a recepti u svakoj epizodi bit će povezani s određenom temom. Tako će nam Gordon pokazati moderne verzije jela koja su mu obilježila djetinjstvo, a u kuhinji će mu se pridružiti majka koja će mu pomoći u pripremi omiljenog jela obitelji Ramsay.

Gordon će zatim pokazati kako kuhati kada nam u goste dolaze prijatelji te kad održavamo kućnu zabavu, a predstavit će i jednostavne recepte za pripremanje doručka, ručka i večere nadahnute okusima i kulinarskim tehnikama jugoistočne Azije, Francuske, Italije, Bliskog istoka i SAD-a.

Gordon će jednu epizodu posvetiti i vegetarijancima, a pokazat će i kako kod kuće na najjednostavniji način pripremiti domaće verzije njegovih omiljenih jela iz 'uličnih' restorana, onih na kotačima. Predložit će i recepte za piknike, te jela koja imaju senzacionalan okus, ali ne opterećuju vaš novčanik. 

U pripremi jela, Gordonu će nerijetko u pomoć uskočiti i članovi obitelji – osim majke, u kuhinji će mu se pridružiti i kćeri i sin. Tako će dokazati da kuhanje obroka za obitelj može ujedno biti i prava prilika za druženje i zabavu, a ne mukotrpan i mrzak posao.

Ne propustite pogledati kulinarsku seriju u kojoj će vas vrhunski kuhar Gordon Ramsay podučiti pripremi jednostavnih, ali ukusnih obroka za cijelu obitelj, od 21. studenoga na Doma TV-u!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju