U kamenu ovog otoka uklesane su priče njegovih stanovnika još iz vremena pretpovijesti, o čemu svjedoče nalazi iz starijeg kamenog doba u Veloj spilji. No ipak, najvažniji i najpoznatiji stanovnik ovog otoka rođen je tek 1254. godine. Iako postoje mnoga sporenja, smatra se da je Korčula rodno mjesto Marka Pola. Mnogi će reći, i potruditi se da negiraju tu činjenicu, ali mi ćemo i dalje ostati pri tome – Marko Polo je naš 'čovik'.

Osim po Marku Polu, Korčula je nadaleko poznata i po tisućljetnoj tradiciji proizvodnje vrhunskih vina. Vina otoka Korčule krasi izrazita osobnost, kompleksnost i naglašene sortne arome. Za razliku od ostatka Dalmacije, gdje prevladavaju crne sorte vinove loze, Korčula je poznata po proizvodnji bijelih vina kao što su Pošip, Rukatac i Grk. No unatoč tome raširena je i proizvodnja crnih sorti od kojih je najrašireniji Plavac mali.

Kako biste mogli uživati u vrhunskim vinima koje Korčula nudi istražili smo za vas ponude za savršeni odmor na otoku.

Hotel Korkyra 4*
U samom centru Vele Luke, najmlađeg naselja na otoku Korčuli, u mirnom predjelu nedaleko od gradske luke, nalazi se hotel Korkyra 4*. Hotel je dizajnerskog karaktera i u njemu se nalazi 58 dizajnerski uređenih soba, a u ograđenom dvorištu smješten je bazen koji vam omogućava opuštanje daleko od očiju javnosti. Hotelski restoran poznat je po tome što je pravi raj za gurmane, koji na terasi ima kapacitet od 140 mjesta.

Ovdje možete kušati mnoštvo raznolikih lokalnih specijaliteta, spravljenih na najvećem nivou. A što je odmor ako se ne možete u potpunosti ne posvetiti sebi i svojem tijelu? U Wellness centru hotela Korkyra možete regenerirati tijelo te pronaći sve kako biste vratili unutarnju ravnotežu i ostali usredotočeni na osobne ciljeve.

Apartmani Vala 3*
Apartmani Vala 3* nalaze se svega 1,5 kilometara od samog centra Vele Luke te su idealno mjesto za vaš bijeg od užurbane svakodnevnice. Ovdje ćete pronaći mir okruženi mediteranskim raslinjem i uživati u mirisima koje samo Mediteran pruža. Svi apartmani su klimatizirani i opremljeni sa svime što vam je potrebno kako bi se i na odmoru osjećali kao kod kuće. Svi apartmani opremljeni su besplatnim internetom tako da ćete moći svoje prijatelje činiti ljubomornima pogledom koji se pruža s balkona, objavljujući slike putem društvenih mreža. U neposrednoj blizini apartmana nalaze se restoran i bar te ronilački centar u kojem možete naučiti vještine ronjenja na bocu.

Hotel Bon Repos 3*
Hotel Bon Repos 3* nalazi se u uvali Zaljeva školjki, a sastoji se od četiri paviljona i ukupno broji 258 soba. Ovo je mirna lokacija, hotel je smješten 2 kilometra od centra grada Korčule, a obiluje mnogim sportskim sadržajima tako da je idealan za aktivni odmor. Tenis, biciklizam, trčanj, plivanje samo su malen dio iz bogate sportske ponude. Vi samo trebate odabrati rekreaciju, rezervirati termin i upustiti se u sportsko nadmetanje obavijeni čarima Mediterana.

Kada se umorite tu su plaže na kojima se možete opustiti i uživati u upijanju zraka sunca i izležavanju u plićaku. Da biste u potpunosti napunili baterije svakako se prepustite uživanju u bogatoj ponudi mediteranske kuhinje kojom obiluju hotelski restorani. Dozvolite hotelskom osoblju da za vas odabere najbolje riblje specijalitete pripremljene od svježe ulovljene ribe. Iako se nalazi tek 2 km od centra grada Korčule hotel je s njim povezan šetnicom uz obalu tako da ćete bez problema laganom šetnjom stići do grada i uživati u bogatoj turističkoj ponudi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju