Gorski kotar, Slavonija ili Istra mogu poslužiti kao inspiracija za nezaboravan vikend s društvom bez obzira na vremenske (ne)prilike. Odaberete li kuću sa saunom, jacuzzijem i natkrivenim prostorom za roštiljanje između dva pljuska zasigurno vam neće biti dosadno.

Villa Sterpazzi u Višnjanu jedan je sjajnih primjera. Dosade li vam mjehurići u kadi i sauna zaputiti se možete u istraživanje jame Baredine ili skoknuti do Poreča. Vila ima 4 spavaće sobe i prima 8 gostiju - idealno za veće društvo ili obitelj. Datume i cijenu provjerite ovdje.

Guštanje u termama

U Termama Sveti Martin predlažu da uskočite u nove unutarnje bazene s jednom od najljekovitijih termomineralnih voda u Europi, bogatom jodom, litijem, kalijem i natrijem... Detoksicirati se možete u sauni i nazdraviti smoothiejem, a ako vam je to previše zdravlja za vaš ukus vratite se u ravnotežu nekim od tradicionalnih jela međimurskog kraja.

Terme Sveti Martin Terme Sveti Martin (Foto: Terme Sveti Martin)

Istraživanje podzemlja

Cerovačke špilje, smještene na južnom dijelu Parka prirode Velebit, među najpoznatijima su Hrvatskoj. Obiluju arheološkim ostacima, a također su i značajno nalazište špiljskog medvjeda, što se može vidjeti po tragovima u stijenama koje su ostavili za sobom – a pune su i prekrasnih prirodnih ukrasa.

> Izlet po kiši: Izvor Kupe osvaja mističnom ljepotom

Ljepotom se ističu i Baraćeve špilje koje se nalaze oko šest kilometara istočno od Rakovice. S više od sedam kilometara razgranatih kanala, Veternica je po veličini šesta špilja u Hrvatskoj, a posjetiteljima je na raspolaganju prvih 380 metara. Za koju god se varijantu odlučili nećete pogriješiti, a više o hrvatskim špiljama koje vrijedi posjetiti pročitajte ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju