Gateway nacionalni rekreacijski centar, New York i New Jersey
Gateway se nalazi samo nekoliko stanica vožnje autobusom od najvećih američkih metropolisa. Mnogi ovdje dolaze kako bi plivali i upijali sunce na plažama, drugi kako bi biciklirali ili istrčali kilometre, ribarili ili veslali, posjetili neki od povijesnih lokaliteta, ili samo kako bi uživali u prirodi.

Golden Gate nacionalni rekreacijski centar, San Francisco
Jeste za šetnju kroz jednu od najljepših šuma na svijetu? Želite posjetiti zatvor gdje su bili zatvoreni legendarni Al Capone i „Machine Gun“? Uživati u mirnom pikniku, diviti se umjetninama ili posjetiti lokalitet iz Hladnog rata? Sve to i još puno više moguće je u Golden Gateu koji se proteže na 112 kilometara duž obalu Tihog oceana.


Rock Creek park, Washington, D.C.
Ovaj zeleni park prostire se na 16 kilometara površine uz sjeverozapadni dio Washingtona. Trčanje, bicikliranje, golf, nogomet, jahanje i tenis neke su od najpopularnijih aktivnosti ovdje. S prirodoslovnim centrom, zvjezdarnicom, povijesnim izložbama i koncertnim prostorom, Rock Creek ispunjava svoju zadaću koju su mu zadali 1890. prilikom otvorenja.

Santa Monica planinski nacionalni rekreacijski centar, Los Angeles
Ovaj najveći urbani nacionalni park pokriva preko 390 kvadratnih kilometara površine. Unutar ovog parka nalaze se mnogi parkovi, od povijesnih lokaliteta do divljih područja. 105 kilometara duga Backbone trasa u potpunosti je otvorena za trkače, bicikliste, pješake, jahače i promatrače ptica. Park je smješten između Hollywooda i Beverly Hillsa te su se u njemu snimale mnogi filmovi, čiji setovi danas služe u turističke svrhe.


Cuyahoga Valley nacionalni park, Clevland i Akron
Skijanje, jahanje, bicikliranje... ma koju god aktivnost na otvorenom da zamislite - ovdje možete i ostvariti. Kroz park teče 35 kilometara rijeke Cuyahoga, nekada simbolom zagađenosti, a danas dovoljno čiste da je u njoj obnovljen riblji fond, a tu su i ptice i druge životinje u kojima  sada mogu uživati u stanovnici okolnih gradova. Unutar parka nalazi se nekoliko sela u kojima možete uživati u restoranima, odsjesti u malim hotelima ili iznajmiti bicikle. U jugozapadnom dijelu parka nalazi se farma Hale na kojoj se svakodnevno može vidjeti kako su tijekom 19-tog stoljeća živjeli stanovnici ovog područja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju