Da Talijani znaju uživati u životu, nije nikakva novost, no dosad nismo znali kako je u berbi grožđa moguće uživati i baviti se sportskom aktivnošću. No sudeći po zadnjim vijestima iz Italije, berba i fitness su kompatibilni.

Vinogradarstvo Cantina Al Rocol smjestilo se u mjestu Ome u blizini grada Brescie u Lombardiji. Ovaj dio i inače je jedna od najjačih vinskih regija na Čizmi, pa nije ni čudo kako su se upravo ovdje odlučili organizirati vinski fitness.

Vino Vino (Foto: Stockfood)

O čemu se ovdje zapravo radi? Gosti koji dolaze u berbu imat će priliku vježbati usred vinograda, a njih će nadgledati osobni „vinski“ trener. On će voditi polaznike, objašnjavati što se iz dana u dan odvija u vinogradu, govoriti o branju grožđa, ali i biti zadužen za satove vježbanja. Naravno, na kraju svega uživat ćete u dobroj čašici vina, a moći ćete probati i vino u čijoj ste kreaciji i sami sudjelovali prilikom berbe.

Vinski fitness rezerviran je za manje grupe, a održava se svake nedjelje u rujnu, ali satovi su također mogući i u subotu. Cantina Al Rocol zapravo je seosko gospodarstvo, tako da ovdje možete i prenoćiti.

Ako vas je ova priča zainteresirala, posjetite i službenu stranicu te doznajte sve o vježbanju uz dobru kapljicu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju