Samo sat vožnje udaljene od Nacionalnog parka Plitvička jezera nalaze se novouređene kućice za odmor koje, sa svojim okruženjem, pričaju priču o suživotu s prirodom, jednostavnosti i opuštenosti. Bukovica Utinjska u općini Vojnić dom je još jednom od bezbroj razloga zašto je Karlovačka županija nova broj jedan kontinentalna destinacija.

Od šljiva do kućica

Ekodrom Estate dio je tekućeg projekta koji je započet 2012. osnivanjem Udruge Ekodrom i organskom sadnjom na 7 hektara zemlje. U posljednje 3 godine, jedno je od 2 postojeća imanja u potpunosti renovirano i prenamijenjeno u turističke svrhe pod nazivom Ekodrom Estate. Na ovom se imanju proteže jedna želja: omogućiti gostima da uživaju u ljepotama krajolika, miru i prirodi, uz poziv da upravo tamo nauče više o životu u takvom prirodnom okruženju kroz razne radionice i aktivnosti te samim boravkom.

Podrška organskoj proizvodnji i prirodi kroz Ekodrom priču

Vlasnici Ekodrom Estatea ljubitelji su prirode i pravi ekolozi koji kroz svoje djelovanje i poslovanje potiču na učenje o prirodi, posebno kroz radionice poput one naziva Radionica vege kuhanja s malo yoge. Svoje su udruženje osnovali s grupom prijatelja kako bi razmjenjivali znanje o održivom razvoju u ruralnom dijelu Hrvatske. Baveći se organskom poljoprivredom, odnosno organskom proizvodnjom šljiva, ekološki se odnose prema prirodi i dobrobiti životinja i biljaka, a time i ljudi.

Nasljeđe bake Ljube

Posjed se sastoji od kuća koje su nekad pripadale baki Ljubi. Ona je cijeli svoj život provela u Bukovici, a ove su 4 kuće nekada bile staja, štagljevi i kuća. S uzbuđenjem, željom, voljom i puno sati rada, vlasnici su ove tradicionalne konstrukcije pretvorili u 4 kućice uređene pretežno prirodnim materijalima na moderan način. Posjetitelji odsjedajući u njima, zbog njihovog prirodnog „štiha“ i prirode koja ih okružuje, mogu pronaći mir.

Priroda daje odgovor na mnoga pitanja

Plant House i Mandala House dvije su moderno preuređene kućice koje mogu ugostiti 6 ili 8 ljudi. Tradicija spojena s modernim elementima, pretežno drveni namještaj i stolarija, neutralne boje i jednostavne dekoracije omogućuju ugodan boravak, osjećaj sklada i opuštenosti. U obližnjim OPG-ovima možete otkriti razne domaće proizvode poput domaćih džemova, svježih sireva, voća i povrća. Pridružiti se možete i vlasnicima u svakodnevnim poslovima na imanju budući da oni žive u jednoj od 4 uređene kućice.

U neposrednoj blizini

Smještaj odličan, priroda neopisivo lijepa, a lokacija za poželjeti. U centralnoj Hrvatskoj, između Jadranske obale i Zagreba, nalazi se Karlovačka županija bogata rijekama, jezerima i slapovima. Uzbudljive aktivnosti poput raftinga, kayakinga i kanuinga na rijekama Karlovačke županije nadomak su ruke svim posjetiteljima Bukovice Utinjske. Plitvičke doline čekaju na ljubitelje jahanja, a Nacionalni Park Plitvička jezera u svako godišnje doba mami posjetitelje svojim slikama i zvukovima. Grad na četiri rijeke Karlovac samo je pola sata udaljen od Ekodroma, a uživati možete i u Baraćevim špiljama ili Rastokama udaljenima manje od sat vremena.

Vlasnici će vam poručiti da nikad ne prestajete istraživati, prirodu, sebe ili prirodu i sebe. Više o ovom zanimljivom smještaju pogledajte na njihovoj službenoj web stranici.  

Zlatni krug: Najspektakularniji dio Zemlje Vatre i Leda! Golden Circle - 7 Golden Circle - 6 Golden Circle - 5 +3 Golden Circle - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju