Umjesto razgledavanja zidina i povijesnih znamenitosti, ekipa entuzijasta odlučila je zainteresiranima pružiti novi doživljaj Dubrovnika. Slikovita sela, pješačke staze, borove šume, stara željeznička pruga, pješčane plaže, vinogradi, vinarije i seoska domaćinstva samo su dio ljepota koje se mogu razgledati na turama od Lopuda do Koločepa, preko Srđa i Bosanke, od Cavtata do Radovčića… a hodati mogu svi bez obzira na kondiciju.

"Želimo približiti kraj oko Dubrovnika posjetiteljima iz cijele Hrvatske, a osim hodanja u pratnji turističkog vodiča u cijenu je uračunat i ručak“, kaže Zoran Ateljević iz Dubrovnik & Konavle walking festivala.
 


"Walking festivali imaju zaista dugu tradiciju u Europi i svijetu. To je jedan drugačiji pogled na svijet koji nas okružuje, ukazujući na sliku spoja prirode i kulturnog značaja pojedinih područja. Vodeći se tom idejom krenuli smo u organizaciju takvog festivala u Hrvatskoj i smjestili ga na krajnjem jugu Hrvatske, u području prekrasnih Konavala i kulturnog bisera Dubrovnika“, kažu organizatori Dubrovnik & Konavle walking festivala koji je nastao kako bi i skriveni Dubrovnik došao do izražaja.

 Poseban je užitak prekrasan pogled na Dubrovnik, Rijeku Dubrovačku, Elafitske otoke, Mljet, Lastovo, Korčulu, Pelješac, Župu Dubrovačku, Konavle…