Umjesto razgledavanja zidina i povijesnih znamenitosti, ekipa entuzijasta odlučila je zainteresiranima pružiti novi doživljaj Dubrovnika. Slikovita sela, pješačke staze, borove šume, stara željeznička pruga, pješčane plaže, vinogradi, vinarije i seoska domaćinstva samo su dio ljepota koje se mogu razgledati na turama od Lopuda do Koločepa, preko Srđa i Bosanke, od Cavtata do Radovčića… a hodati mogu svi bez obzira na kondiciju.

"Želimo približiti kraj oko Dubrovnika posjetiteljima iz cijele Hrvatske, a osim hodanja u pratnji turističkog vodiča u cijenu je uračunat i ručak“, kaže Zoran Ateljević iz Dubrovnik & Konavle walking festivala.
 


"Walking festivali imaju zaista dugu tradiciju u Europi i svijetu. To je jedan drugačiji pogled na svijet koji nas okružuje, ukazujući na sliku spoja prirode i kulturnog značaja pojedinih područja. Vodeći se tom idejom krenuli smo u organizaciju takvog festivala u Hrvatskoj i smjestili ga na krajnjem jugu Hrvatske, u području prekrasnih Konavala i kulturnog bisera Dubrovnika“, kažu organizatori Dubrovnik & Konavle walking festivala koji je nastao kako bi i skriveni Dubrovnik došao do izražaja.

 Poseban je užitak prekrasan pogled na Dubrovnik, Rijeku Dubrovačku, Elafitske otoke, Mljet, Lastovo, Korčulu, Pelješac, Župu Dubrovačku, Konavle…

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju