Da kojim slučajem nije olimpijsko, geslo „brže, više, jače“ bilo bi vjerojatno napisano odmah po dolasku u Dubai. Prebogati grad ove će godine dobiti najviši hotel na svijetu, iako se i trenutačno najviši svjetski hotel nalazi u istom gradu.

Grad u kojem su stvari veće, skuplje i glamuroznije nego u drugim gradovima uskoro će postati dom najvišem hotelu na svijetu. Hotel Gevora, koji će po završetku gradnje biti visok 365 metara, otvorit će se do kraja ožujka, a s trona najvišeg svjetskog hotela skinut će deset metara niži JW Marriott Marquis, koji se također nalazi u Dubaiju.



Novi hotel gostima će nuditi 528 soba raspoređenih na 75 katova, a u ponudi će biti sve – od dvokrevetnih pa do deluxe apartmana. Naravno, bit će dostupno i nekoliko različitih kuhinja, a zona opuštanja nudit će jacuzzi, spa i ostale vodene „radosti“ na, jasno, iznimno luksuznoj razini.

Gevora će se u vizuru grada uklopiti sasvim dobro, s obzirom na to da on iz godine u godinu, bolje rečeno mjeseca u mjesec, raste sve više u zrak. Kako to izgleda, najbolje je provjeriti iz zraka, pa se tako turistima nude ture helikopterom ili balonom, no nebo bi uskoro moglo postati zakrčeno s obzirom na to da su nedavno ovdje testirani i autonomni leteći taksiji.

No vratimo se mi našem hotelu, a dok ne bude gotov, pratite kako napreduje iz dana u dan na službenom profilu na Instagramu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju